Türk Kızılayı'ndan özel film: Nasıl gitmem, vatan elden gidiyor evlat

"Nasıl gitmem, vatan elden gidiyor evlat." Bir savaşın seyrini değiştiren kararlılık ifadesi bu sözler Mustafa Kemal Atatürk'e ait. Türk Kızılay tarafından, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü ve Kızılay Haftası'na özel kısa bir film hazırlandı. Filmde Trablusgarp Savaşı döneminde Binbaşı olan ve yaralanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hilal-i Ahmer Hastanesi’ndeki tedavisi canlandırıldı.

Abone ol

Vatan uğruna canından vazgeçiş kararlılığı, seyri değişen savaş ve seyyar hastane... Tüm bunlar ve daha fazlası Türk Kızılayı tarafından hazırlanan kısa filmde yer aldı.

Film, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının yıl dönümü ve Kızılay Haftası'na özel hazırlandı. Filmde, Trablusgarp Savaşı döneminde Binbaşı olan ve yaralanan Mustafa Kemal Atatürk’ün Hilal-i Ahmer Hastanesi’ndeki tedavisi canlandırıldı.

Yönetmenliğini Uygar Kutlu'nun üstlendiği filmin müziğini besteci ve piyanist Anjelika Akbar, seslendirmesini ise Gürol Yılmaz yaptı.

Medya kuruluşlarının desteğiyle yayımlanması planlanan film 126 saniye olarak hazırlandı.

Filmin sonunda ise 1912'de Hilal-i Ahmer Hastanesi’nde tedavi olan Mustafa Kemal Atatürk'ün, yıllar sonra cemiyete "Kızılay" adını verdiği anlaşılıyor.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, filminin kolektif bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.

ulusal.com.tr

Belediye kanunu nasıl olacak? Gündem Son dakika haberleri... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Bağdadi açıklaması Gündem Gri kategorideki terörist Uğur Bulut etkisiz hale getirildi Gündem Harekat bölgesinde eller tetikte Gündem