Barzani'den ABD'ye: Şok olduk

Irak Bölgesel Yönetimi eski Başkanı Mesud Barzani, referandum sonrası Amerika'nın tutumunundan dolayı "şok olduklarını" söyledi. Barzani, "Belki de Ruslar ABD'den daha iyi bir dost olabilir" dedi

Abone ol

Yaptığı sözde bağımsızlık referandumundan sonra önce işgal ettiği topraklardan sonra da işgal ettiği koltuktan çekilmişti. Mesud Barzani, ilk kez Amerikan radyosu NPR'a konuştu, "Amerika'nın tutumundan dolayı şok olduk" dedi.

Barzani, bölgede referandumdan sonra kaybedilen onca şeye rağmen referandum kararından pişman olmadığını belirtti.

"ABD ile ilişkileri ciddi bir şekilde revize edeceğimizi söyleyebilirim" diyen Barzani, "İnsanların ABD’ye sevgisi, umudu ve güveni azaldı ve her geçen gün azalmaya devam ediyor" diye konuştu.

Barzani, referanduma Rusya’nın pozitif baktığını da söyleyerek, "Belki de Ruslar ABD’den daha iyi bir dost olabilir" ifadelerini kullandı.

Mesud Barzani "Halen bir Kürt devleti kaçınılmazdır. Genç nesilin büyük çoğunluğu Peşmerge değil. Fakat, hepsinin savaşçı ve bağımsızlık için çalışacaklarına inanıyorum" diye ekledi.

ulusal.com.tr

Esad'dan PYD'ye Deyrizor mesajı: Savaşımız henüz bitmedi Dünya Kremlin, Erdoğan'ın Rusya ziyaretini doğruladı Dünya Suudi Arabistan'daki tasfiyelerin arkasından Trump'ın damadı çıktı Dünya İskoç Parlamentosu boşaltıldı Dünya