Vatan Partisi Türkiye için önemli bir umut ışığı!

Abone ol

İstanbul yerelinde yayın yapan Paşavizyon gazetesi yazarı Naci Akay bugünkü köşe yazısını Vatan Partisi ve partinin Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek'e ayırdı. Akay yazısında , "seçime 3 ay gibi kısa bir sürenin kaldığı şu zamanda, ülkemizi ve halkımızı selamete çıkaracak Vatan Partisi’nden başka bir parti, ortalıkta görülmüyor. Parti, kurtuluş için seçimden sonra ısrarla bir “Milli Hükümet Modeli”ni öngörüyor" ifadelerini kaleme aldı.

İşte eğitimci Naci Akay'ın bugünkü o yazısı:

DOĞU Perinçek, parlamentoya henüz girememiş bir siyasi partinin lideri olmasına rağmen, ülkenin hayati sorunlarına doğru ve samimi yaklaşımıyla, öteki liderlerin topundan fazla ilgi çekmeye başladı. Çünkü, çemberi kırdı artık!

Batı toplumlarının kuklası yapılmak istenen bu güzel vatanın, önce emperyalist güçlerin baskı ve tehditlerinden kurtulması için çalışmaya başladı.

Bunun tehlikesini dilinin döndüğü kadar, üstelik her zeminde anlattı. Solculukla suçlandı. Haksız yere bölücülükle suçlandı. Kürtçülükle suçlandı. Yeri geldi, dinsizlikle suçlandı.

Oysa, bütün suçlamaların tersine o, emekten ve sosyal paylaşımdan yanaydı. Bölücü değil, her sözünde birlik ve beraberlik içinde olmamızın kurtuluşun tek çaresi olduğunu söylüyordu. Gazeteci kimliğiyle Kürt hareketini izlediği için Kürtçü değil, katıksız bir Türk Milliyetçisiydi. Dinsiz ya da din düşmanı değil, İslam Dini’ni iman ve mantıkla harman edip, dini çıkarları için kullanan münafıklara takla attıracak kadar yüce dinimizi tanıyor ve biliyordu.

ŞİMDİ, VATAN PARTİSİ VAR

Madem ki “Her şey vatan için”, Perinçek ve arkadaşları şimdi kurdukları Vatan Partisi’ndeler. Bu adı alan parti, yeni katılımlarla çok güçlü bir kadroya sahip görünüyor.

Buradan açık söylüyorum. Seçime 3 ay gibi kısa bir sürenin kaldığı şu zamanda, ülkemizi ve halkımızı selamete çıkaracak Vatan Partisi’nden başka bir parti, ortalıkta görülmüyor. Parti, kurtuluş için seçimden sonra ısrarla bir “Milli Hükümet Modeli”ni öngörüyor.

Seçim hilelerini çok iyi bilen iktidar partisi ise, yeniden iktidar olmayı torbada keklik olarak görüyor.

Meclisteki muhalefet partilerine gelince, “Mevcut oylarımızı koruyalım. Maaşlarımızı alalım, ama sorumluluk almayalım. Kırmızı plakalı araçlarımıza binelim. Havamızı atalım, bu bize yeter” diyorlar. Ülkenin hali ne olacak? Onu düşünen yok.

Duayen Gazeteci Rahmi Turan’ın tespitlerine her zaman katılırım. Çünkü, onun yaptığı tespitlerde yanıldığını pek görmedim. Turan, şöyle diyor;

“Bu seçime, 31 parti girecek. Bunların beş’inin dışında kalanların hepsi birer tabela partisi. O beş’i, AKP, CHP, MHP, HDP ve Vatan Partisi. Tabela partilerinin alacağı oy, % 0.5 le % 1 arasında kalacak. Ama, bunlar birleşirse, % 10 barajını pekala aşabilirler. Bu partiler, Vatan Partisi’ni destekleyip, 60-70 Milletvekili ile pekala Meclise girebilirler.

Rahmi Turan, şöyle devam ediyor; “Vatan Partisi’nin başında Doğu Perinçek gibi azimli ve Atatürk sevdalısı bir lider var. ‘İstiklal Savaşı ruhuyla, büyük devrimci Atatürk’ün izindeyiz’ diye haykırıyor. Atatürk düşmanlarının ülkeyi habis mikroplar gibi sardığı, o büyük devlet adamının tüm izlerinin silinmek istendiği günümüzde, onurla yükselen bu gür ses, doğrusu moral veriyor. Doğu Perinçek’in Vatan Partisi’ni, Türkiye için çok önemli bir umut ışığı olarak görüyorum.”

Özgecan Aslan'ın vahşice öldürüldüğü minibüs satıldı Gündem ÖSYM'den önemli açıklama Gündem 'Atatürk, Çanakkale Savaşları'nın her karesinde vardır' Gündem Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü kutlandı Gündem