Avustralya'da koronavirüs salgını

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Avustralya'daki koronavirüs vakalarının çoğunun ABD temaslı olduğunu söyledi. Başbakan, Çin de dahil olmak üzere herhangi bir ülkenimn virüsü "kasten" yaydığını düşünmediğini de ifade etti. Avustralya'da enfekte olan kişi sayısı ise bini geçti...

Abone ol

Avustrlaya'da bin 38 kişide koronavirüs vakası tespit edildi. 7 kişi salgın nedeni ile hayatını kaybetti.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, son durumla ilgili yaptığı bilgilendirmede, ülkedeki Kovid-19 vakalarının çoğunluğunun ABD kaynaklı olduğunu ifade etti.

Morrison, "Koronavirüs vakalarının büyük bir kısmından gerçekten sorumlu olan ülke aslında ABD olmuştur" dedi.

Sağlık Bakanlığı da enfekte olan kişilerin üçte birinin ABD'den gelen yolcular olduğunu bildirdi.

Ancak Morrison virüsün kaynağı olarak hiç bir ülkeyi hedef göstermediğini de kaydetti. , Çin de dahil olmak üzere herhangi bir ülkenim virüsü "kasten" yaydığını düşünmediğini belirtti.

Avustralyada zorunlu olmayan toplantıları yasak. Ancak okullar, üniversiteler, mağazalar, sağlık hizmetleri ve toplu taşıma araçları halka açık.

ulusal.com.tr

Yasaklara uymayanlara böyle tepki gösterdi Dünya İran'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 219'a çıktı Dünya İspanya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1720'ye yükseldi Dünya Avrupa'daki bazı camilerde koronavirüs nedeniyle ezan okunmaya başlandı Dünya