Minik Ece Su davasının iddianamesi hazır

5 yaşındaki Ece Su ve anneannesinin öldüğü arabalı vapur kazasıyla ilgili iddianame hazırlandı. Kazayla ilgili bilirkişi raporunda, gemi kaptanının tam kusurlu olduğu belirtildi. Vapurun kaptanı ile 2 görevli hakkında "taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 3 ila 15 yıl arası hapis cezası istendi.

Abone ol

Ece Su ve anneannesinin ölümüne neden olan, İstanbul Sirkeci'deki arabalı vapurkazasına ilişkin iddianame tamamlandı.

İddianamede vapurun kaptanı Erkan Atalay İm ile vapur görevlileri Özay Yaşar ve Levent Dönmez, "taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olmak" ile suçlandı. Şüpheliler hakkında 3 ila 15 yıl arasında hapis cezası istendi.

İddianamede ifadesi yer alan anne Ebru Güleren Yılmaz, vapurun arka kapağının kapanmadan hareket ettiğini belirtti.

Geminin kaptanı ise, yan tarafa yaklaşan bir diğer geminin hareket etmek için aldığı onay sesini kendi gemisiyle karıştırdığını, manevra yapıp aracı kurtarmak istediğini ancak başaramadığını söyledi.

Olayla ilgili bilirkişi raporunda da kaptan Erkan Atalay İm tam kusurlu bulundu. Kaptan İm'in araçların alınmasının tamamlandığına dair onay almasının gerektiği ifade edildi.

Bilirkişi raporunda anne ile diğer iki şüpheli kusursuz bulundu. Ancak savcılık, müşterek sorumlu ve kusurlu olduklarını belirterek Yaşar ve Dönmez'in de cezalandırılmasını istedi.

Savcılık, iddianameyi İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Savcılık, iddianamenin kabul edilmesi halinde kaptan İm hakkında yakalama kararı çıkarılmasını da talep etti.

ulusalkanal.com.tr

İlker Başbuğ'dan TSK'ya Milli vurgu Gündem AKP eleştirdi, CHP ve MHP sahip çıktı Gündem 1 Mayıs Taksim kararı verildi Gündem Böyle savunma ne görüldü, ne de duyuldu! Gündem