Koruculardan teröre karşı ortak ses: Artık yeter

Anadolu Köy Korucuları, Şehit Aileleri Konfederasyonları ve demokratik kitle örgütleri terörü 3 dilde protesto etti. Diyarbakır'da Türkçe, Kürtçe ve Zazaca açıklama yapan Şehit Aileleri Konfederasyonları Başkanı Ziya Sözen "Hepimizin elimize silahımız yoksa kazmamızı küreğinizi taşımızı alıp bunları kovmamız lazım" dedi.

Abone ol

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, YURTSAV binasında sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ve korucularla birlikte basın açıklaması yaptı. Son dönemde yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan Sözen, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca teröre artık yeter dediklerini söyledi.

Sözen, “Sur’da yaşanan savaş asla Türk-Kürt savaşı değildir. Sur'da bugün hilal ile Haçlı zihniyetinin savaştığını görüyoruz. Diyarbakır’da camiler yakılmış, Kur’an-ı Kerim’ler yakılmış, ayetler yakılmış, çocuklarımızın umudu, hayali yakılmıştır. Bunların amacı Türk’ü, Kürt’ü, Zaza’yı savunmak değil, bunlar geçmişte atalarımızı yenemeyen Haçlı zihniyetinin uzantılarıdır. Askerimiz, polisimiz, korucumuz, orada kumanyasını o gariban vatandaşlarla paylaşıyor. Oradaki vatandaş, HDP’ye veya başka bir siyasi partiye oy vermiş olabilir. Oradaki vatandaşın suçu günahı yok, orada bütün bunları gören PKK’ya yardım eden vatandaşlarımız elbette ki onların suç ortaklarıdır. Ayaklarında ayakkabı olmayan, üstlerinde kazakları olmayan bacılarımız hani HDP, hani PKK, hani Selahattin Demirtaş diyor. Diyarbakır’da yaşanan savaşa dur demesi lazım. Hepimizin elimize silahımız yoksa kazmamızı, küreğinizi, taşımızı alıp bunları kovmamız lazım” diye konuştu. (İHA)

2 çocuktan 10 gündür haber alınamıyor Yurt Milli Piyango'nun kendisine çıktığını sandı; eşini ve işini bırakıp memleketine kaçtı Yurt Sur ve Cizre'den acı haber: 2 şehit Yurt 3 saat sonra kontrol altına alındı Yurt