"Rusya ve Çin dostluğu Batı’nın planlarını bozdu"

Amerika'da yayın yapan Washington Free Beacon haber sitesi ve Wall Street Journal gazetesi, Rusya-Çin yakınlaşmasının Batı'nın ve ABD'nin plnalarını bozduğunu yazdı. Haberlerde Pekin'in Moskova'ya yardım eli uzattığı belirtildi.

Abone ol

"Rusya ve Çin dostluğu Batı’nın planlarını bozdu". Washington Free Beacon haber sitesi, Amerika'nın ve Batı'nın Rusya'ya karşı planlarına ilişkin yayınladığı haberde bu başlığı kullandı.

Haberde, Gazprom ve Çin’in CNPC şirketi arasında Mayıs ayında yapılan doğalgaz anlaşmasını ve Davos'ta Rus ve Çinli işadamları arasında gerçekleşen "özel" görüşmeyi hatırlattı.

Habere göre, Çin’in Rusya’dan petrol ithalatını artırma kararı da bu hamlenin önemli bir göstergesi.

Wall Street Journal da Moskova'nın yüzünü Pekin'e çevirmesinin diğer petrol üreticisi ülkelerde talebin düşmesine yok açacağını yazdı.

Gazete haberde, "Çin, Batı’nın güçlü baskısıyla karşılaşan Rusya’ya ekonomik yardım elini uzattı." ifadelerine yer verdi.

ulusalkanal.com.tr

Arjantin Devlet Başkanı'ndan önemli karar Dünya PKK'dan ABD'ye teşekkür Dünya ABD'de OHAL ilan edildi! Dünya Avrupa basını Syriza'nın zaferine geniş yer verdi! Dünya