Bulunç: Görüşmelerde karartma yapılıyor, bilgiler halktan kaçırılıyor

Eski KKTC Ankara Büyükelçisi Ahmet Zeki Bulunç, Kıbrıs görüşmelerinin kapalı kapılar ardında yapılmasına tepki gösterdi. Kıbrıs Türkünün kendi ulusal çıkarlarına aykırı gelecek hiçbir anlaşmaya imza atmayacağının altını çizen Bulunç, Rumların da yapılacak anlaşmaya onay vermeyeceğini belirtti.

Abone ol

Kıbrıs görüşmelerine ilişkin emekli büyükelçi Ahmet Zeki Bulunç’tan Türk tarafına önemli uyarılar geldi. Bulunç, görüşmelerin şeffaf ilerlememesini eleştirdi.

Eski Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bulunç, Türkiye’nin meşru olmayan bir yönetimi kabul etmemesi gerektiğini söyledi. Görüşmelerde bu hassasiyetin gözetilmesinin önemine vurgu yaptı.

Emekli Büyükelçi, Rum Kesimi liderinin açıklamalarından Türk halkını eşit halk olarak kabul etmeyeceği sonucunu çıkardığını söyledi. Bulunç, “Kıbrıs Türkü bu kez aynı hataya düşmeyecektir” ifadesini kullandı.

Bulunç, Kıbrıs’ta yapılan bir anketin çarpıcı sonuçlarını da paylaştı.

Kıbrıs görüşmelerinin yıl sonunda sonuçlanacağı ileri sürülüyor.

Haber: Ali Yağız Baltacı

Kamera: Uğur Marangoz​

ulusalkanal.com.tr

AKP'den CHP'ye dokunulmazlık önerisi Gündem Çevre ve Şehircilik Bakanı: Sur'un kamulaştırılacağı iddiaları yalan Gündem Diyarbakır'da terör saldırısı: 7 şehit, 27 yaralı​ Gündem Erdoğan- Obama ile görüşecek Gündem