Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İsrail'e tepki

"Netanyahu'nun açıklaması utanç verici." İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ilhak çıkışına Dışişleri Bakanı böyle cevap verdi. Çavuşoğlu Netanyahu'ya İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısından seslendi.

Abone ol

İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü toplandı. Gündem İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Filistin'deki Batı Şeria'yı ilhak açıklamasıydı.

Toplantıda Dışişleri BakanıMevlüt Çavuşoğlu söz aldı. Sert ifadelerle Netanyahu'ya tepki gösterdi.

Filistin'deki işgalin Filistinlilerin hayatlarını mahvettiğini vurguladı Çavuşoğlu. "Bazı ülkelerin verdiği açık destekle cesaret bulan İsrail, toplu cezalandırmaya, hatta giderek bir ırkçı apartheid rejimine dönüşmeye başlayan saldırgan politikalarına devam etmektedir." diye konuştu.

Netanyahu'nun Ürdün Vadisi, Ölü Deniz'in kuzeyi ve yasa dışı yerleşimleri ilhak edeceğine dair açıklamalarını "uluslararası hukukun ağır şekilde ihlali ve yasa dışı hareket" olarak değerlendiren Çavuşoğlu, "Netanyahu'nun açıklaması utanç verici." dedi.

Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın kuruluşunun 50. yılı olduğunu hatırlatarak teşkilatın "asıl varlık sebebinin Filistin olduğunu", bu sebebin devamının önemini vurguladı.

Suudi Arabistan’ın Cidde kentindeki zirvede ikili temaslar da oldu. Toplantıda Türkiye’yi temsilen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Filistin Dışişleri Bakanı el-Maliki ile bir araya geldi.

Bilindiği gibi İsrail uzun zamandır Suriye toprağı olan Golan Tepelerini'de işgal altında tutuyor.

ulusal.com.tr

2019 Emniyet müdürleri kararnamesi ne zaman yayınlanacak? Emniyet müdürleri kararnamesinde sürpriz gelişme Gündem Son dakika haberleri... CHP PM'den Aylin Nazlıaka kararı Gündem Bursa'da uyuşturucu operasyonu Gündem Su-35 İstanbul semalarında Gündem