İran'dan çok sert açıklama!

İran, terör örgütü IŞİD'e meydan okudu. Açıklama, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi'den geldi. Tahran yönetiminin IŞİD'i Irak'taki kutsal türbeler konusunda uyardığını söyleyen Safevi, "Örgüte, bu türbelere yaklaşırsa doğrudan savaşa gireceğimiz mesajını ilettik" dedi

Abone ol

İran, Irak ve Suriye'de eylemlerine devam eden terör örgütü IŞİD'e tarihi bir uyarıda bulundu. İran, Irak'ta Şii'ler için kutsal sayılan türbelere dokunursa IŞİD'e doğrudan savaş açacağı mesajını iletti.

Açıklamayı İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi yaptı. Elburz eyaletindeki bir toplantıda konuşan Safevi, Tahran'ın IŞİD'i Irak'taki kutsal türbeler konusunda uyardığını söyledi.

Safevi, "IŞİD militanları Irak'ta kutsal mekanlara gelmek isteyince İran tarafından uyarıldı. Örgüte, bu türbelere yaklaşırsa doğrudan savaşa gireceğimiz mesajını ilettik. IŞİD, İran güçlerine karşı koyamayacağını biliyor" diye konuştu.

Tümgeneral Safevi, "Eğer IŞİD canileri ile sınırlarımız ötesinde savaşmazsak, sınırlarımızın yakınında savaşmak zorunda kalırız" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

''PYD etnik temizlik yapıyor'' Dünya Sosyal medya yalanları ve Çin! Dünya Kremlin Sözcüsü açıkladı! Dünya O örgüt Nijerya'da camilere saldırdı: 150 ölü Dünya