İstanbul'da 65 yaş üstüne bedava otobüs krizi

İstanbul'da 65 yaş üzeri vatandaşların halk otobüslerinde ücretsiz seyahat hakkı tehlikede! Torba yasa ile ücretsiz hale gelen otobüs işletmecilerine destek için öngörülen düzenleme 5 aydır hayata geçirilemedi. Duruma tepki gösteren otobüscüler "Düzenleme yapılmazsa ücretsiz taşımaya son veririz" diyor.

Abone ol

İstanbul'da 65 yaş ve üstündeki vatandaşlara bedava seyahat krizi sürüyor.

Krizin nedeni ise torba yasa ile ücretsiz hale gelen Özel Halk Otobüs işletmeleri için öngörülen düzenlemenin yapılmaması. 7 Nisan'da alınan kararın ardından özel taşımacılık hizmeti veren şirketlerin çıkarılacak yönetmelikle desteklenmesi kararı alınmıştı.

7 Nisan'dan bu yana yönetmelikte hiçbir hazırlığını yapılmadığını söyleyen otobüscüler "Çözüm bulunmazsa ücretsiz taşımaya son veririz” diyor.

Hürriyet'in haberine göre Halk Otobüsleri Derneği ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan sorunun çözülmesini istedi.

Yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan tarafları pazartesi toplantıya çağırdı. Toplantıda ücretsiz taşımayla ilgili kriterlerin belirlenmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

Fatih Terim'den Volkan için bomba iddia! Yurt Çöp kamyonu su kanalına uçtu: 1 ölü, 1 yaralı Yurt Çemişgezek kaymakamı köy ziyaretlerine başladı Yurt Kurbanlıkların üzerine yıldırım düştü Yurt