Çelik, bakan olmasının ardından ilk Avrupa ziyaretini yapacak

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin "Terör tanımı" kriziyle tıkandığı bir dönemde Brüksel’e gidiyor. Bakan olmasının ardından Brüksel’e ilk ziyaretini yapacak olan Çelik Avrupa Komşuluk Politikası Sorumlusu Johannes Hahn ile bir araya gelecek.

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Bakan olmasının ardından ilk kez Belçika'nın Başkenti Brüksel'e gidiyor.

Çelik’in ziyareti, Türkiye Avrupa Birliği ilişkilerinin "Terör tanımı" kriziyle gerildiği bir dönemde, büyük önem taşıyor.

Çelik, Avrupa Komşuluk Politikasından Sorumlu Avrupa Birliği Komisyonu üyesi Johannes Hahn (Jonıs Han) ile görüşecek.

Türkiye Avrupa Birliği müzakere sürecinin gündeme geleceği görüşmede Çelik, Göç İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Dimitris Avramopoulos (Dimitris Avramopolos) ile de bir araya gelecek.

Bakan Çelik, "Avrupa İş Zirvesi” konferansına da konuşmacı olarak katılacak.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yürütülen vize muafiyeti müzakereleri "Terör tanımı" kriziyle tıkanmıştı. Brüksel Türkiye'den Terörle Mücadele Kanunu'nu değiştirmesi konusunda ısrar ediyor. Ankara ise, şehitlerin geldiği bir dönemde terör tanımının değiştirilmesine karşı. "Terör tanımı" krizi, mülteciler için yapılan Geri Kabul Anlaşması'nı da tartışma konusu yapmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Almanya’dan Türkiye açıklaması Dünya Egyptair: Kara kutuya ait ilk sinyaller alındı Dünya Filistin Gazze'de altı yaşındaki çocuğa "prostat kanseri" teşhisi Dünya Kremlin: Rusya hala özür bekliyor Dünya