Salgında servis ücretleri iade edilebilir

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi, velilerin servis ücretlerinin iadesi için tüketici hakem heyetlerine başvurmasını önerdi. Peki başvurular nasıl yapılacak? Tüketici Hakları Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Ergün Kılıç Ulusal Kanal'a anlattı..

Abone ol

Servis ücretleri için tüketici hakem heyetlerine işaret edildi. Tüketici dernekleri düzenleme talep etti.

Okullar, 16 Mart’ta uzaktan eğitime geçti. Öğrenciler servisleri kullanamadı. Ancak bazı veliler, ücretleri peşin ödemişti.

Bir veli, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne servis ücret iadesinin yapılmamasına ilişkin başvurdu. Hürriyet’in haberine göre CİMER’den verilen yanıtta servis ücretlerinin tüketici hakem heyetlerine başvuru yoluyla çözülebileceği belirtildi. Ayrıca özel anaokullarında verilen ücretlerin de iade edilebileceği belirtildi.

Vatandaşlar, heyetlerin yanı sıra kentlerde bulunan tüketici mahkemelerine de başvurabiliyor. Başvurunun fatura, satış fişi, sözleşme gibi belgelerle birlikte yapılması gerekiyor.

Büyükşehirlerde değeri 6 bin liranın altında bulunan uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılıyor. 6 bin 920 lira ile 10 bin 390 lira arasındaki uyuşmazlıklarda ise il tüketici hakem heyetlerine başvurulması zorunlu.

Tüketici Hakları Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Ergün Kılıç, Ulusal Kanal’a konuştu. Kılıç, heyetlerde yoğunluk oluşmaması için bir düzenleme talep etti.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

MEB: Uzaktan eğitim 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek Sağlık Sağlık Bakanı Koca: Vaka sayısı öngörülebilir düzeyde seyrediyor Sağlık O ilaçların izotopları sentezlenecek Sağlık Prof. Dr. Faruk Aydın: Yanımızda birden fazla maske taşımak zorundayız Sağlık