Çin'den büyük ödül

Çin’de yapılan Sanat Endüstrisi Fuarı EXPO 2014’e bir Türk sanatçı damgasını vurdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Caner Karavit, en iyi yabancı sanatçı ödülüne layık görüldü.

Abone ol

Çin’de yapılan Sanat Endüstrisi Fuarı EXPO 2014’te en iyi yabancı sanatçı ödülü Türkiye’den Caner Karavit’e verildi.

Fuara Çin'in yanı sıra, Türkiye, Almanya, İngiltere, İsviçre, Rusya, Malezya, Fas, Suriye, İrahn gibi pekçok ülkeden sanatçı fuara katıldı. Çin’den 120 sanat kurumu, yurtiçinden 300’ün üzerinde ünlü sanatçının davet edildiği fuarın bu yılki teması “Daha iyi bir hayat evde sanatın varlığıyla başlar” oldu.

29 Eylül ve 5 Ekim tarihleri arasında Pekin’in Songzhuan Sanat Bölgesi’nde gerçekleşen fuarda, en iyi yabancı sanatçı ödülüne Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Caner Karavit'e verildi. Karavit, en iyi

Karavit’in eserleri, Shang Shang Sanat Müzesi’nde “Özgün Sanatlar” temasının başlığı altında ve Songzhuang Sanat Galerisi’nde sergilendi. Tobalar’ın sanatı hakkında araştırma yapmak ve Geleneksel Çin resmi dersleri almak üzere halen Pekin’de bulunan Karavit’in, bu çalışmaları MSGSÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi ve Turkish Cultural Foundation tarafından destekleniyor. Çok yüksek fiyatlar nedeniyle az eserin satıldığı fuarda, Karavit’in eserinin satılması da dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

İngiltere'den Filistin kararı Dünya El Salvador açıklarında 7.4 büyüklüğünde deprem Dünya Irak'ta Bakanlık paylaşımı Dünya Bir kez daha Morales Dünya