Vatandaş ihbar etti: Evden cephanelik çıktı

Mardin'de PKK'lıların hastaneye saldırı düzenleyeceği ihbarı üzerine güvenlik güçleri bir eve baskın yaptı. Evde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Abone ol

Mardin'in Dargeçit ilçesinde bir eve yapılan basında PKK'ya ait cephanelik ele geçirildi.

Güvenlik güçleri Korucu Mahallesi'nde teröristlerin bir hastaneye saldıracağı ihbarını aldı.

Harekete geçen ekipler, tespit edilen eve basın düzenledi. Operasyonda, PKK'ya ait, 6 adet kaleşnikof marka tüfek, tüfeklere ait 15 şarjör, 24 roketatar mühimmatı ve sevk fişekleri, 2 ton patlatılmaya hazır bidon içinde el yapımı patlayıcı, 14 adet el bombası 1 adet telsiz çok sayıda mühimmat ve ilk yardım malzemesi ele geçirildi.

Artuklu İlçesi'nde de vatandaşın dikkati bir faciayı önledi. Saruhan Cami yakınlarında bir çöp poşeti gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. İnceleme yapan ekipler, bomba olduğunu tespit etti.

Bölgeye frekans karıştırıcı araçlar sevk edilerek, karayoluna çıkan tüm ara sokaklar kapatıldı.

Patlayıcı uzmanlar tarafından patlatılarak imha edildi. Çevrede bulunan ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Yetkililer, tuzaklanan bombanın yaklaşık 150 kilogram olduğunu, olası bir faciadan dönüldüğünü söyledi.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul uçuşlarında 228 sefer iptal edildi Gündem İsmail Hakkı Pekin: Hükümet Kıbrıs'ı doğalgaza feda ediyor Gündem 'Deforme mermi' Tahir Elçi'nin vücudundan çıkmamış Gündem Org. Akar, Doğu Akdeniz'de Gündem