Rusya Moskva kruvazörünü basına tanıttı

Rusya, Lazkiye üssünde bulunan S-400 füzeleri ve Moskva kruvazörünü basına tanıttı. Gazeteciler, Suriye'deki operasyonlara katılan savaş uçaklarının kalktığı üsleri koruyan S-400'ler ve kruvazörle ilgili bilgi aldı. Gazetecilere, Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü İgor Konaşenkov eşlik etti.

Abone ol

Türk jetlerinin Rus Su-24 uçağını düşürmesinin ardından Doğu Akdeniz'e sevk edilen, Rusya'ya ait S-400 savunma sistemleri ve Moskva kruvazörü basına tanıtıldı.

Sky News, CNN, AFP ve Xinhua'nın da aralarında olduğu birçok kuruluşun temsilcileri, Lazkiye limanındaki güdümlü füze kruvazörü Moskva'yı gezdi. Yabancı gazeteciler, Hmeymim'deki bir üste bulunan füze savunma sistemleri ile ilgili bilgi aldı.

Yayın kuruluşlarının temsilcilerine, Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü İgor Konaşenkov eşlik etti.

Gemiyi gezen gazetecilerden Sky News muhabiri John Sparks, yaşananların şeffaflığından çok etkilendiğini söyledi.

Hem S-400 füze savunma sistemleri, hem de Moskva kruvazörü Suriye'deki operasyonlara katılan Rus savaş uçaklarının havalandığı Rus üssünü muhtemel saldırılara karşı koruyor.

24 saat aralıksız çalışabilen S-400'ler, aynı anda 72 füze fırlatabiliyor ve aynı anda 36 hava üssünü vurabiliyor. 400 kilometrelik menzile sahip hava savunma sistemleri yaklaşık 30 kilometre yükseklikteki hedefleri imha edebiliyor.

S-400'ler, Lazkiye'den Suriye'nin büyük bölümünü, Lübnan'ın tamamını, Ürdün ve İsrail'in kuzey kesimlerini ve Türkiye'nin güneyinde önemli bir bölümü kapsıyor.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil ediyor Dünya İbadi’den İslam ittifakı’na tepki: Buradaki temel yanlış... Dünya 2016 için sıcaklık uyarısı Dünya ABD'den Putin'e: Saçmalık Dünya