Ay yüzeyinde su bulundu

Ay'ın güneşli yüzeyinde su bulundu. Tarihi keşif Sofia Teleskobu ile yapıldı. NASA bu keşifle Ay'da üs kurma umutlarını güçlenmiş oldu.

Abone ol

NASA, Ay'daki heyecan verici keşfini duyurdu. Bilim insanları Ay'ın Güneş gören yüzeyinde H2O yani su molekülleri tespit etti.

Daha önce yürütülen uzay araçları gözlemlerinde de Ay yüzeyinin sulu olduğu bulunmuştu. Ancak yine de soru işaretleri vardı. Şimdi ise nihai kanıtlara ulaşıldı.

"Su moleküllerinin tespit edildiği" açıklaması ile birlikte NASA'nın Ay'da üs kurma umutları da güçlendi.

Su, kırmızı ötesi teleskop ile keşfedildi. Su moleküllerinin meydane getirdiği karakteristik bazı titreşimler ve ışımalar var. Bunlar bir çeşit parmak izi...

Akıllarda ise birçok soru geliyor. Bunlardan biri bulunan su miktarı ne kadar? Ve insanlık için ne anlama geliyor?

Bilim insanlarına göre, Ay'da bulunan suyun en büyük avantajı roket yakıtını Dünya'dan göndermek yerine Ay'da üreterek maliyeti de daha düşürmek.

HABER: ŞEVVAL YILDIRIM - KAMERA: EMRE ALP GENÇ

ulusal.com.tr

Satürn'ün uydusu Titan'da yeni bir molekül bulundu Bilim ve Teknoloji 'Cezeri'nin uçuş denemesinin Diyarbakır'da yapılması önerisine Selçuk Bayraktar'dan destek Bilim ve Teknoloji Mars yolculuğu için tarih verdi Bilim ve Teknoloji Sosyal medya platformları bizi izliyor mu? Bilim ve Teknoloji