Aşiret liderleri: İkinci bir kalkışmaya izin vermeyeceğiz

Öcalan'ı sorgulayan komutan Hasan Atilla Uğur'un "İngilizler, ikinci bir kalkışma için Güneydoğu'da aşiretlerle anlaştı" sözleri üzerine bazı aşiret reislerinden açıklama geldi. Şanlıurfa, Siirt ve Van'daki aşiret liderleri PKK ve FETÖ'nün ülkeyi karıştırmasına izin vermeyeceklerini ve birlikten yana olduklarını söyledi. Hasan Atilla Uğur da aşiretlerin açıklamasını onayladı, "İngilizlerin oyunu bozuldu" dedi.

Abone ol

Doğu ve Güneydoğu'daki aşiretler açıklama yaptı, PKK ve FETÖ'nün ülkeyi karıştırmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Abdullah Öcalan'ı İmralı'da sorgulayan Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un "İngilizler bazı aşiretlerle 2. bir kalkışma için anlaştı" açıklaması tartışma yarattı.

Uğur'un sözlerine destek geldi, bazı aşiretler konuyla ilgili açıklama yaptı. Bunlardan ilki Şanlıurfa’nın en büyük aşiretlerinden İzol Aşireti. Aşiretin önde isimleriden Hamit İzol, vatan vurgusu yaptı.

Bir açıklama da Siirt Bayrak Tepe köyünün illeri gelenlerinden Kenan Şehitoğlu'ndan geldi.

Ertoşi aşiretleri de ortak açıklama yaparak, İngilizlerin ülkede iç karışıklık çıkarmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Buruki Aşireti ve Milli Aşiret Lideri Faysal Çeliktaş ise FETÖ'nün yanında yer almayacaklarını belirtti.

Emekli Albay da aşiretlerin açıklamalarına destek verdi, "İngiliz oyunu bozuldu" dedi.

Bazı basın organlarında çıkan iddialara da Uğur'un yanıtı sert oldu.

Haber: Lale Delidağ - Kamera: Canberk Hazar

ulusalkanal.com.tr

İsmet İnönü’nün torunu sert çıktı Gündem Çin Halk Cumhuriyeti’nin 67. Kuruluş Yıldönümü coşkuyla kutlandı Gündem Türkiye Müteahhitler, Rusya Büyükelçisi Karlov ile toplantı yaptı Gündem Yüzbaşı Özgür Özekin Muğla'da toprağa verildi Gündem