'Sonuna Kadar Direneceğiz'

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine bağlı Organize Sanayide faliyet gösteren Deva İlaç fabrikasında 5 işçi işinden oldu

Abone ol

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine bağlı Organize Sanayide faliyet gösteren Deva İlaç fabrikasında 5 işçi işinden oldu. Petrol İş Sendikasının 30 yıl örgütlü olduğu ilaç fabrikasında yetki 2010 yılında sendikadan alındı. İddialara göre İşveren işçileri o tarihte sendikadan istifaya zorladı ve yetkiyi düşürürdü. O günden itibaren tekrar örgütlenme çalışması yürüten Petrol iş sendikası %80 oranında işyerini tekrar örgütledi. İşveren ise 5 işçiyi işten çıkartarak. Sendikaya karşı tutum aldı. Petrol iş Sendikası Deva İlaç fabrikası önünde atılan işçiler için bir basın açıklaması yaptı.

Petrol İş Bayrağı İşyerine Asılacak

Petrol iş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova yaptığı açıklamada şunları söyledi. “İşveren suç işliyor. Bunu hukuka da taşıdık. Hukukta işverenden hesap soracaktır. 5 işçi işten çıkardılar Şu anda içerdeki işçi arkadaşlara baskı yapılıyor. Biz baskılara aldırış etmiyoruz. Şu anda hemen hemen bütün arkadaşları üye yaptık. Hatta beyaz yakalıları da üye yapıyoruz. Buraya Petrol iş Sendikasının bayrağı asılacak. İşveren bunu böyle bilsin dedi.

Türkiye’yi de Deva’yı da Örgütleyeceğiz

Petrol İş Sendikası Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Nimetullah Sözel şişecam grevinin ertelenmesine vurgu yaparak şunları kaydetti. “hükümet şişecam grevini ulusal güvenlik gerekçesi ile erteledi. Türkiye’de IŞID ulusal güvenliği tehdit etmiyor. Emekçiler Ulusal Güvenliği tehdit ediyor. Öyle mi? Bunu neden yapıyorlar o şişecam başarılı olursa bu fabrikalarda başarı sağlayacak ama şunu iyi bilsinler. Biz emekçiler hem Türkiye’yi örgütleyeceğiz. Hem de Deva işyerini örgütleyeceğiz. O zaman ne Işıd kalacak, ne çeteler Türkiye’nin başında kalabilecekler.

Sonuna Kadar Direneceğiz

Deva İlaç fabrikasında işten çıkartılan Emel Şabanoğlu Aydınlık Gazetesine konuştu. Bizler işten atıldık. Gerekçe çay ve mola saatlerine uymamakmış. Buna inanmıyoruz. Gerekçe sendikalaşmaktır. Burada sendika 2010 yılına kadar vardı. Daha sonra işveren işçileri yukarı çağırarak ya işiniz ya sendika dedi. Sendika o tarihten sonra tekrar örgütlenmeye başladı. Şu anda çoğunluk sağlandı. Şimdide bizi işten attı. Ama bu iş burada bitmez geri adım atmayacağız.” Dedi.

Çadır Kuracağız

İşten Çıkartılan işçilerden Osman Dursun ise “Çadır kurucağız bizler işimize geri dönene kadar çadırda mücadelemize devam edeceğiz. Asla geri adım atmayacağız. Bunu işveren anlasın.” Dedi.

Haber: İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr

KESK'ten ortak eylem çağrısı! Ekonomi Grev erteleme protestosu Ekonomi "Adalet Bakanlığı'nda adalet istiyoruz!" Ekonomi Taşeron eziyeti Ekonomi