Fırat Kalkanı harekatında 18 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden ve 144 günü geride kalan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, terör örgütü IŞİD'e ait 228 hedef imha edildi, düzenlenen kara ve hava harekatlarında 18 terörist etkisiz hale getirildi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden ve 144 günü geride kalan Fırat KalkanıHarekatı kapsamında, terör örgütü IŞİD'e ait 228 hedef imha edildi, düzenlenen kara ve hava harekatlarında 18 terörist etkisiz hale getirildi.

Yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, bölgedeki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Fırat Kalkanı harekâtı devam etmektedir.

Hedef tespit vasıtaları ile; barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlardan oluşan ve DEAŞ TÖ mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen 214 hedef ateş destek vasıtalarımızla ateş altına alınarak, terörist grupların faaliyetleri baskılanmış, dost unsurların hareket kabiliyeti artırılmış ve bazı hedefler imha edilmiştir.

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Bab ve Bzagah’da bulunan 14 DEAŞ terör örgütü hedefine yönelik düzenlenen hava harekâtı sonucunda 8 barınma yeri, 2 silahlı araç, 2 karargâh binası ve 2 savunma mevzii imha edilmiştir. Görüntülerden ikisi EK’tedir.

Gün içinde, karadan ve havadan icra edilen harekât kapsamında toplam 18 DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

DEAŞ TÖ’den temizlenen bölgelerde Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 5 EYP imha edilmiş, harekâtın başından bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 2922 EYP ve 43 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul Zeytinburnu'nda devrilen ATM'lerdeki paraları görevliler aldı Gündem Dev tanker, Çanakkale Boğazı'nı kapattı Gündem Akdeniz'de art arda depremler Gündem TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması Gündem