2017 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu

2017 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu. İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törende 2017 yılı fizik, tıp, kimya, edebiyat ve ekonomi dallarındaki ödüller dağıtıldı.

Abone ol

2017 yılı fizik, tıp, kimya, edebiyat ve ekonomi dallarındaki Nobel ödülleri törenle sahiplerine verildi.

Nobel Ödülleri töreni İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlendi. Eylül'de açıklanan ödüller, sahiplerine, İsveç Kralı 16. Carl Gustav tarafından takdim edildi.

2017 fizik ödülünü Kip S. Thorne, Rainer Weiss ve Barry C. Barish, kimya ödülünü Jacques Dubochet, Joachim Frank ve Richard Henderson , fizyoloji/tıp ödülünü Michael W. Young, Michael Rosbash ve Jeffrey C. Hall, ekonomi ödülünü Richard H. Thaler, edebiyat ödülünü yazar Kazuo İşiguro ve Nobel Barış Ödülü'nü Setsuko Thurlow ve Beatrice Fihn aldı.

Nobel Barış ödülünü kazanan Setsuko Thurlow ve Beatrice Fihn, Nükleer Silahların Tamamen Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Kampanya çalışmalarıyla tanınıyor.

Nobeli kazananlara birer diploma, Nobel madalyası ve 9 milyon İsveç kronu yani aklaşık 900 bin avro para ödülü de verildi.

ulusal.com.tr

Pentagon'dan PYD'ye 50 uçak dolusu silah Dünya Endonezya'da idamla yargılanan mahkum, cezaevinden firar etti Dünya Netanyahu Brüksel'de protesto edildi Dünya Rusya'dan Putin ve Erdoğan görüşmesine ilişkin flaş açıklama Dünya