Erdoğan: Çifte vatandaşlık esas alınabilir, TOKİ konutlarına yerleştirilebilir

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk vatandaşlığına alınması planlanan Suriyelilere "Çifte vatandaşlık" verilmesinin gündemde olduğunu söyledi. Mültecilerin barınma sıkıntı çektiklerini ifade eden Erdoğan, TOKİ'nin boş dairelerine yerleştirileceklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya'da katıldığı NATO Zirvesini de değerlendirdi.

Abone ol

Türk vatandaşlığına alınması planlanan Suriyelilere, "Çifte vatandaşlık" verilmesi tartışılıyor.

Açıklamayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptı. Polonya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Bu insanların içinde, doktor, mühendis, avukat var. Bütün bunlardan ülkemiz yararlanabilir" dedi.

Suriyeliler için "Çifte vatandaşlığın" esas alınabileceğini söyleyen Erdoğan, "Çifte vatandaş olanların, kendi ülkesine dönmesi şart mı" ifadelerini kullandı.

Mültecilerin barınma sıkıntısı yaşadıklarını da belirten Erdoğan, Ahıska Türklerine uygulanacak formülün Suriyeliler için yapılmasının söz konusu olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Suriyelileri ülkemizin belli yerlerine yerleştirelim. Hatta gerekirse TOKİ'nin elinde boş konutlar var. Çözüm üretmeliyiz" dedi.

Erdoğan uçakta NATO Zirvesi’ni de değerlendirdi. Erdoğan'a, NATO'nun Rusya'ya karşı önlem amaçlı Baltık ve Doğu Avrupa'ya askeri yığınak yapacağı hatırlatıldı, "Türkiye'den asker talep edildi mi" diye soruldu. Cumhurbaşkanı, "Bize o türden bir talep gelmedi. Bizler genelde, Afganistan örneğinde olduğu gibi lojistik destek sağlıyoruz" yanıtını verdi.

Erdoğan, "NATO'nun Türkiye'yi sınır güvenliği konusunda yalnız bıraktı" yorumları için de konuştu, "Varşova'daki toplantının gündeminde daha çok Ukrayna, Afganistan gibi meseleler vardı" ifadelerini kullanması dikkat çekti. NATO Genel Sekreterei Jens Stoltenberg , Türkiye'ye yönelik tehditlerin gündeme geldiğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı, IŞİD'le mücadele kapsamında Suriye sınırına konuşlandırmak üzeren ABD'den talep edilen HIMARS füzeleri hakkında da görüşlerini bildirdi, "Teslimat için Mayıs ayı sözü vermişlerdi, gerçekleştiremediler" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Ankara'da Kayaş-Sincan hattındaki tren seferleri durduruldu Gündem 'Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün olacak' Gündem MHP'li muhaliflerden ortak karar Gündem Şehit cenazesinde korkutan olay Gündem