Teröre meydan okundu

Terör saldırısının ardından Beşiktaş'ın stadında ilk maç oynandı. Siyah Beyazlı ekip Kayserispor'u ağırladı. Bu karşılaşma futbolun birleştirici gücünü bir kez daha ortaya koydu. Maçta çok anlamlı görüntüler vardı. Sadece Beşiktaş'ın değil tüm takımların taraftarı stada akın etti. Tribünlerde "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları yükseldi. "Ne mutlu Türküm diyene" sesleri yankılandı. Teröre meydan okundu. Bilet geliri ise şehit ailelerine bağışlanacak.

Abone ol

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası D Grubu'nun ikinci maçında Kayserispor'u konuk etti. Bu karşılaşma, cumartesi günü yaşanan saldırının ardından stattaki ilk maçtı.

Sahada iki takım vardı ancak stat her kulüpten taraftarla doluydu. Tribünlere "tek renk tek yürek" pankartı asıldı.

Tüm takımların taraftarları maça omuz omuza geldi. Vatandaşlardan tek ses olarak terör tepki sloganları yükseldi.

Teknik heyet ve futbolcular da şehitleri unutmadı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Kaptan Tolga Zengin saldırıda şehit olan Beşiktaş'tan sorumlu Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu'nun stattaki koltuğuna çelenk bıraktı.

Karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkan Beşiktaşlı Olcay Şahan ise iki Çevik Kuvvet polisini taraftarların isteği üzerine yanına aldı, tribünlere alkışlattı ardından üçlü çektirdi.

Sahadan da tıpkı tribünlerdeki gibi birliktelik mesajı yansıdı. Beşiktaş ve Kayserisporlu futbolcular hep beraber taraftarı selamladı.

Karşılaşmayı 15 bin biletli taraftar izledi. Bilet satışı gelirlerinin tamamı şehitlerin ailelerine bağışlandı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman hasılatı açıkladı. Türkiye'ye mesaj verdi.

Beşiktaşlı futbolcular Tolga Zengin ve Olcay Şahan karşılaşmadan sonra şehitler tepesine gittiler. Saldırının gerçekleştirildiği yerde kurulan anma alanına kırmızı ve beyaz renklerde çelenk bıraktılar.

ulusalkanal.com.tr

Eski milli futbolcular, Tuzlaspor yönetimini devralıyor Spor Avrupa Görme Engelliler B2-B3 Futsal Şampiyonası Spor PFDK'dan tarihi karar Spor Olimpiyat madalyalı Çinli sporcu emekli oldu Spor