"Kırım için Türk-Rus dostluğu şart"

Vatan Partisi ile Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu, Kırım'daki sorunların aşılması için Ankara ile Moskova'nın işbirliğinin şart olduğu görüşünde. Kırım'daki Türklerin özlük haklarının verilmesi için Türkiye ile Rusya'nın birlikte çalışması gerektiğini savunan iki kuruma göre, Türk ve Rus iş adamları Kırım'da ortak yatırımlar yapmalı

Abone ol

Kırım için kolları sıvadılar, görüş alışverişi yaptılar.

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, beraberindeki heyetle birlikte Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu ile Kırım Kalkınma Vakfı Genel Başkanı Ünver Sel'i ziyaret etti.

Perinçek ile Sel, Kırım'daki Türklerin özlük haklarının geri verilmesi için Ankara ile Moskova'nın birlikte hareket etmesi gerektiği görüşünde.

İki lider, Türk ve Rus yatırımcıların Kırım'da ortak pazar oluşturması için çaba harcanması konusunda da mutabık kaldı .

Görüşmede Perinçek, kurulmakta olan yeni dünya düzenine de dikkat çekti. Vatan Partisi lideri, Amerikan emperyalizmine karşı oluşan Batı Asya birliği için Kırım'ın önemine vurgu yaptı.

ulusal.com.tr

Jandarma 5 ilde TARSİM'de yolsuzluk operasyonu Gündem Osman Kavala kimdir? Gündem İstanbul Şile açıklarında kargo gemisi battı: Hayatını kaybedenler var Gündem Serdar Kuzuloğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı Gündem