TZD: Gıda enflasyonu yükselecek

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, bolluk döneminde gıda fiyatlarında görülen artışın önümüzdeki aylarda gıda enflasyonun yükselme sinyali olduğunu açıkladı. Yetkin, kayıt dışı ve hileli gıda uyarısında bulundu.

Abone ol

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, yeni hasat edilen ürünlerin piyasaya arz edildiği 'bolluk dönemi'nde gıda fiyatlarının normal şartlarda ucuzladığını anımsattı. Yetkin, bolluk döneminde gıdanın ucuzlamak yerine, pahalandığına dikkat çekerek, "Bu artış, önümüzdeki aylarda gıda enflasyonunun daha fazla yükseleceğinin habercisidir" dedi.

Yetkin, ekimde enflasyonun yıllık yüzde 7,58 olmasına karşın gıdadaki artışın yıllık 8,69'a çıkmasına işaret etti. Yetkin, gıda fiyatlarındaki aşırı artışın gerekçesini, "Tarla ile market arasındaki fiyat farkı inanılmaz boyutlarda. Bu fark yüzde 300'e kadar çıkmaktadır" sözleriyle özetledi.

Yetkin, gıda fiyatlarının yüksek kayıtdışılık nedeniyle denetlenmediğini belirterek, "Bu durum hem haksız rekabete, hem de hileli gıda sektörünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmaktadır. Gıda enflasyonunun nedenleri analiz edilmediği sürece vatandaşın yeterli beslenmesinin daha da zor hale geleceği ve hileli gıdanın can alacağını" kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye doğalgazda yüzde 10.25 indirim istedi Ekonomi Altın son 1 ayın dibinde Ekonomi Şantiyede kaza: 1 ölü Ekonomi Fındıkta fiyat 15 TL’ye Yaklaştı Ekonomi