Sudan'da El Beşir hapishaneye nakledildi

Devrik Sudan Devlet Başkanı El Beşir hapis tutulduğu evinden alınarak askeri cezaevine nakledildi. Bu uygulamanın askeri konsey yönetimi değiştikten sonra yapılması dikkat çekti. Vladimir Putin'in Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov Hartum'a giderek Konsey Başkanı el-Burhan ile görüştü. Bogdanov Rusya'nın Sudan'daki gelişmeleri önemsediğini ifade etti

Abone ol

Sudan'da gerçekleştirilen askeri darbe sonucu tutuklanan devrik Devlet Başkanı El Beşir'in Hartum'daki bir cezaevine gönderildi.

Devrik Sudan Devlet Başkanı, General Avf'ın yönettiği Askeri Geçiş Konseyi yönetiminde ev hapsinde tutuluyordu.

Askeri Geçiş Konseyi başkanlığına el Burhan atandıktan sonra Beşir ev hapsinden alınarak başkent Hartum'daki Kuber Merkezi Hapishanesi'ne nakledi.

Yeni Askeri Geçiş Konseyi'ni ilk tanıyan ülke olan Rusya, yeni yönetimle ilişkilerini geliştiriyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Konsey Başkanı el-Burhan ile Hartum'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüştü.

Bogdanov, görüşmede gelişmeler önemsendiği için Rusya yönetiminin talimatıyla Sudan'daki durumu yakından görmek üzere Hartum'a geldiğini söyledi.

Askeri Konsey Başkanı Burhan da böyle bir aşamada Rusya'nın ülkesine verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ulusal.com.tr

Netanyahu koalisyon hükümetini kuracak Dünya BM Genel Sekreteri Kıbrıs raporunu sundu Dünya ABD'de okul saldırısı alarmı Dünya ​Lavrov: Arazide durum istikrarlı Dünya