Başbuğ’dan "soykırım" tepkisi: Vatan Partisi dışındaki siyasetçiler neden sessiz?

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, sözde Ermeni iddiaları konusunda Türk devlet yetkililerinin sessizliğini eleştirdi. Vatan Partisi ve Genel Başkanı Doğu Perinçek’in tavrının desteklenmesi gerektiğini söyleyen Başbuğ, “Vatan Partisi’nin dışında başka bir hareket oldu mu? Bu sessizlik niye?” ifadelerini kullandı.

Abone ol

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Perşembe günü Alman parlamentosunda görüşülecek soykırım iddialarına karşı Türkiye’den yeterli tepkinin gelmediğini söyledi.

"Birlikte Türk Milletiyiz Hareketi"nin davetlisi olarak Türkiye Barolar Birliği'nde “Dış Politikamız, Ermeni İddiaları ve Gerçekler” konulu bir konferans veren Başbuğ, devlet yetkililerini eleştirdi.

Vatan savaşında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Vatan Partisi’nin çabalarını takdir eden eski Genelkurmay Başkanı, 28 Mayıs’ta Berlin’de düzenlenen mitingi örnek gösterdi.

İlker Başbuğ, geçmiş hükümetlerin Ermeni soykırımı iddialarına karşı ortaya koydukları tavırları anımsattı.

Türkiye’nin dış politikada değişikliğe gitmesi gerektiğini belirten Başbuğ, gerçekçi, sağlam ve güçlü bir dış politika için adım atılması gerektiğini vurguladı.

Haber: Ali Yağız Baltacı

Kamera: Uğur Marangoz

ulusalkanal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya açıklaması Gündem Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın 105. yıl mesajı Gündem Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın 105. yıl mesajı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile görüştü Gündem