Trump: Zirve ertelenebilir

ABD Başkanı Donald Trump, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile yaptığı bir toplantının ardından yaptığı açıklamada, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile yapılacak olan zirvenin Kore Başkanı Kim Jong-un'un önümüzdeki günlerde atacağı adımlara bağlı olarak ertelenebileceğini belirtti.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile yapılacak zirvenin ertelenebileceğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Beyaz Saray'da görüştü. Görüşmede, 12 Haziran tarihinde Singapur'da Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti 'nin de katılımıyla gerçekleşmesi planlanan zirve değerlendirildi.

Trump 'Pyongyang'ın tavrı konusundaki son değişikliklerden memnun olmadığını' belirtti.

Kim'in tavrı, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüştükten sonra değiştiğini belirten, Trump Çin Devlet Başkanı'nı 'dünya çapında bir poker yıldızı'na benzetti. Trump, 'Şi'nin Kore yarımadasında barıştan yana olduğunu düşünmek istiyorum' ifadesini kullandı.

Moon ise, Trump'ın Kore yarımadasına barış gelmesi için sarfettiği büyük çabanın pozitif bir etki yaratığını söyledi.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, ABD ve Güney Kore'nin ortak askeri tatbikatı sebeiyle Güney'le yapılması planlanan üst düzey görüşmeyi askıya almış, Pyongyang Kim Jong-un ile Trump arasında planlanan zirveyi de iptal etmekle tehdit etmişti.

ulusal.com.tr

Maduro'dan ABD Büyükelçisi için sınır dışı talimatı Dünya Rus donanması Akdeniz'de Dünya İsveçli gazeteciye Müslümanlara hakaretten soruşturma Dünya Afganistan'da patlama: ölü ve yaralılar var Dünya