Mehmet Ayvalıtaş davası öncesi geniş güvenlik önlemi!

Gezi eylemleri sırasında Mehmet Ayvalıtaş'ın hayatını kaybettiği bölgede olaydan 26 ay sonra keşif yapılmasına karar verildi. İstanbul Anadolu 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi keşifte İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 3 uzman bilirkişi görevlendirilmesine karar verdi. Sanık ve tanıklar da keşif sırasında hazır edilecek

Abone ol

Mehmet Ayvalıtaş'ın Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybettiği olay yerinde 26 ay sonra keşif yapılacak.

İstanbul Anadolu 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Ayvalıtaş'ın hayatını kaybettiği bölgede keşif yapılmasına karar verdi. 14 Ekim 2015 saat 13.30'da yapılacak inceleme için İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 3 uzman görevlendirilecek. Mahkeme sanık ve tanıkların da keşifte hazır bulunmasına hükmetti.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü bilirkişilerinin olay görüntüleri üzerinde yaptıkları inceleme de sonuçlandı. Mahkeme başkanı bilirkişilerin "görüntüler montaj değil" şeklindeki rapor hazırladığını açıkladı.

Duruşmada Ayvalıtaş ailesinin avukatları görüntülerde olaya karıştığı görülen 3'üncü aracın tespit edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti 3'üncü araç konusunda keşif sırasında bilirkişilerden görüş alınmasına karar verdi.

Dinlenen tanıklar olay anını anlatırken, otoyol kapalı olduğunu, tüm araçların durduğunu ancak durmayan araçların ise Ayvalıtaş'ın ölümüne neden olduklarını belirtti. İlk kez hakim karşısına çıkan sanık Cengiz Aktaş bu ifadelere bir diyeceği olmadığını söyledi. Duruşma 11 Kasım 2015'e ertelendi.

ulusalkanal.com.tr

Kapitalizm cennet mi, cehennem mi? Gündem Ramazan'ın gülü güllaç Gündem Hz. Muhammed'in Hırka-ı Şerifi yoğun ilgi gördü Gündem Dışişleri Müsteşarı Sinirlioğlu'nun İsrailli Mevkidaşı ile görüştüğü ortaya çıktı Gündem