Topbaş ilk kez ifade verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 70 milyon liralık yolsuzluktan yargılandığı metrobüs davasında yıllar sonra ilk kez ifade verdi. Topbaş otobüs alımlarında onay ve imzası olmasına karşın "sorumluluğu olmadığını" iddia etti.

Abone ol

AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İETT yolsuzluğundan yargılandığı davada ifade verdi.

Sanık olarak hakim karşısına çıkan Kadir Topbaş, belgelerde onay ve imzası olmasına karşın "yolsuzlukta sorumluluğu bulunmadığını" iddia etti.

Kadir Topbaş suçu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım işletmesi olan İETT'ye attı; "otobüs alımlarında hiç bir görev ve yetkim yoktur" dedi. Topbaş sorumluluğum yok dese de Belediye Başkanı olarak İETT’nin üst yönetici, harcama yetkilisi ve ihale yöneticisi olduğunu kabul etti.

Dava konusu otobüs alım ihalesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 350 otobüste toplam 25 milyon euro yani 70 milyon lira zarar ettiği belirtiliyor.

2012'de açılan davanın sanığı olan Topbaş bugüne kadar hiç bir duruşmaya katılmadı. Taraf'ın haberine göre Kadir Topbaş'ın savunma yapması için özel duruşma açıldı.

ulusalkanal.com.tr

Sınır kontrolüne mercek Gündem Yüce Divan kaygısı sürüyor! Gündem ''Türkiye'ye Madrid'den girdiği tespit edildi'' Gündem ABD Genelkurmay Başkanı’ndan Guantanamo açıklaması Gündem