Kocaoğlu Gezicilerden şikayetçi oldu

Gezi Direnişi'ne dair süren davanın avukatlarından Süleyman Karadağ'ın beyanına göre an itibariyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Gezi direnisine katilan "çocuklardan" şikayetçi oldu.

Abone ol

Ege'nin sesi internet sitesinden Sinem Taş'ın haberine göre, İzmir gezi davasında yargılanan gençlerden bazılarının avukatı olan Süleyman Karadağ, bugün katıldığı duruşma salonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gezi direnişine katılan çocukların bazılarından şikayetçi olduğu bilgisini verdi.

Facebook sayfasında ve mahkemede duruşma salonunda bilgiyi paylaşan avukat Karadağ'ın beyanı şok etkisi yarattı.

Ege'nin Sesi'ne konuşan Avukat Süleyman Karadağ konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karadağ, Büyükşehir Belediye'si adına duruşmaya katılan avukatların arabaların ve otobüslerin hasar görmesini gerekçe göstererek Gezi Direnişi'ne katılan çocuklardan şikayetçi olduklarını belirtti.

Bankalar Şikayetçi Olmadı

Diğer yandan eylem sırasında zarar gören Yapı Kredi ve İNG bankalarının ise çocuklardan şikâyetçi olmadıklarını belirten Karadağ' ın beyanına göre Koç grubuna bağlı olan Yapı Kredi Bankası'nın temsilcileri " Bu, toplumsal bir olaydır, bankamız zarar görmüştür ancak biz zararımızı karşıladık. Bu çocuklar bu eylemi yapmamıştır, şikayetçi değiliz." diyerek şikayetçi olmazken Büyükşehir Belediyesi avukatları "Şikayetçiyiz, davaya katılmak istiyoruz diyerek" çocuklardan şikayetçi oldu. Yeni Asır'a bağlı Turkuvaz grubu temsilcileri de şikayetçi olacaklarını beyan etti.

18 Yaşından Küçükler

Haklarında şikayette bulunulan çocukların olay tarihinde hepsinin 18 yaşından küçük olduğunu belirten Karadağ söz konusu çocuklardan 7 tanesinin avukatlığını üstleniyor. İlk duruşması bugün İzmir 5. Çocuk Mahkemesi'nde başlayan davada 25 çocuk yargılanıyor.

Toma'ya Su Vermişti

Aziz Kocaoğlu, Haziran Direnişi sırasında İzmir'de TOMA'ya su verdiği için gerek partililer gerek vatandaşlar tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti. Daha sonra yaptığı açıklama ile özür dileyen ve TOMA'ya tekrar su vermeyeceğini belirten Kocaoğlu'nun beyanatına rağmen 11 Mart günü İzmir'de yapılan Berkin Elvan eylemleri sırasında Büyükşehir Belediyesi Aracı yine TOMA'ya su verirken görüntülenmişti.

Köylüler HES'in iptali için dava açtı Yurt Vicdansızların eline kaldık! Yurt Başkentte 1 Mayıs trafiği Yurt İşçi Partisi Antalya'dan Mardan Otel kredi yolsuzluğuna tepki Yurt