Kerbela anması başladı

Kerbela şehitleri anılıyor. Hz. Hüseyin ve yakınlarının şehit edilişinin yıl dönümünde milyonlar Irak'ta bir araya geldi. Ulusal Kanal bölgeye gitti, törenleri takip etti. Kerbela'da önemli isimler de vardı. Bunlardan biri ise Rus uzman Aleksandr Dugin

Abone ol

Milyonlarca insan Kerbela'ya akın ediyor, anma etkinliklerinde yas tutuyor, ağıtlar yakıyor.

Hz. Muhammed'in torunu İmam Hüseyin ve 72 yareninin Kerbela'da şehit edilişlerinin yıldönümünü nedeniyle ziyaretçiler Irak'a geçmeye başladı.

Her yıl, Hz. Hüseyin'in kabrinin bulunduğu Kerbela kenti ziyaret ediliyor.

Hicri takvime göre, Aşura Günü'nden 40 gün sonraya rastlayan Safer ayının 20'nci günündeki anma etkinliklerine "Erbain törenleri" adı veriliyor.

İnsan selini andıran bu yürüyüşlere Türkiye, Pakistan, Lübnan ve İran gibi ülkelerden 30 milyon insanın katılması bekleniyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in baş danışmanı Aleksandr Dugin'in de etkinliklere katıldı. Dugin, Kerbela'da Erbain yürüyüşünde görüntülendi.

ulusal.com.tr

Başbakan Binali Yıldırım'dan seçim barajı, ABD, uyum yasaları ve Gülen'in iadesiyle ilgili açıklama Gündem Gözler Zonguldak dışındaki madenlerde Gündem Deneyimli büyükelçi Onur Öymen'den Ulusal Kanal'a özel açıklamalar Gündem KKTC’nin 34. yılı 14-15-16 Kasım'da kutlanacak Gündem