Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama: Kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Gazze'de Birleşmiş Milletler'e ait okulu hedef almasını kınadı. Yazılı açıklamada "saldırının bir suç fiili teşkil ettiğine dair görüşünü tümüyle paylaşıyoruz. " denildi.

Abone ol

İsrail'in Gazze saldırılarında Birleşmiş Milletlere ait okulu hedef almasını Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklamayla kınadı. Bakanlık açıklamasında "Birleşmiş Milletler okulunu hedef alan ve en az 10 Filistinli sivilin ölümüne yol açan saldırısını şiddetle kınıyoruz." ifadeleri yer aldı.

Açıkalamada "BM Genel Sekreterinin, saldırının bir suç fiili teşkil ettiğine dair görüşünü tümüyle paylaşıyoruz." denildi. İsrail'in "BM binalarına yönelik saldırılarıyla uluslararası hukuka ve insan haklarına ilişkin tüm kural ve teamülleri ayaklar altına aldığı" belirtildi.

Açıkalamada İsrail'in daha önce de Birleşmiş Miletler Okullarını hedef aldığı hatırlatıldı, uluslararası topluma çağrı yapıldı. "Uluslararası toplum İsrail'in emsali görülmemiş saldırılarından dolayı hesap vermesi için gerekli adımları atmalıdır." denildi.

ulusalkanal.com.tr

Gurbetçi rağbet etmedi Gündem Televizyon çekmiyor diye bakın ne yaptılar? Gündem Canlı Yayın- İsrail saldırısı devam ediyor Gündem Soyadı Yıldız olanlar aman dikkat! Gündem