İsrail'in ilhak planı protesto ediliyor

İsrail'in "ilhak" planı protesto edildi. Filistinli grupların çağrısıyla binlerce kişi bir araya geldi. Batı Şeria'nın Eriha kentinin güney girişinde toplanan Filistinliler, plana karşı gösteri düzenledi.

Abone ol

Filistinli grupların çağrısıyla binlerce kişi bir araya geldi. İsrail'in "ilhak" planı protesto edildi.

Filistinliler, Batı Şeria'nın Eriha kentinin güney girişinde toplandı. İsrail'in Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planına karşı gösteri düzenlediler.

Eylemde Filistin bayrakları dalgalandırıldı. "İlhak" planına karşı dövizler taşındı.

ABD Başkanı Donald Trump', İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında sözde Orta Doğu barış planını açıklamıştı. O planda, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.

ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.

Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın imzaladığı koalisyon anlaşmasına göre, İsrail Başbakanı 1 Temmuz'dan itibaren Batı Şeria'daki söz konusu yerlerin "ilhakını" kabine veya meclisin onayına sunabilecek.

ulusal.com.tr

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Hasan Ünal: Türk dış politikasının revizyona ihtiyacı var Gündem Dünya Sağlık Örgütü uyardı: "Virüs hala ölümcül" Gündem TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ilk kez konuştu: "Baro başkanları yürüyebilmeliydi" Gündem Azerbaycan Türkiye'den SİHA alacak Gündem