Avrupa Birliği'nden Barzani'ye ret

Avrupa Birliği , Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin yapmayı planladığı bağımsızlık referandumunu desteklemeyeceklerini bildirdi. AB heyetinin refarandumu desteklememe kararını Kürdistan İslami Topluluk Partisi lideri ile yaptığı görüşmede açıkladığı belirtildi.

Abone ol

Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'nde yapılması düşünülen bağımsızlık referandumuna Avrupa Birliği'nden destek çıkmadı.

Kürt Bölgesel yönetiminde bulunan siyasi partilerle temaslarda bulunmak için Erbil'e giden Avrupa Birliği heyeti, ilk olarak Kürdistan İslami Topluluk Partisi lideri Ali Bapir ile bir araya geldi

Toplantının ardından açıklama yapan Ali Bapir, AB heyeti ile yaptıkları görüşmenin içeriği hakkında bilgi verdi. Bapir, heyet ile bölgede devam eden siyasi krizi ve ekonomik sıkıntıları konuştuklarını belirtti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin 26 Ocak'ta açıkladığı bağımsızlık refarandumun da görüşmede ele alındığını kaydedildi.

“AB heyeti'nin Irak’ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu belirten Bapir, yapılan görüşmede referandumu desteklemeyeceklerini vurguladılar” ifadelerini kullandı.

ABD, İngiltere, Fransa, İtalya’nın Erbil Başkonsoloslarının da eşlik ettiği AB heyetinin, İslami Birlik Partisi, Kürdistan Yurtseverler Birliği ve Kürdistan Demokrat Partisi ile de görüşmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

Şehit Adem Aktaş'ı binler uğurladı Gündem MİT uyardı: Türkiye'ye sızdılar Gündem Dikkat! O cezalar yeniden hesaplanacak Gündem Güvenlik kuvvetlerine roketli saldırı! 5 yaralı Gündem