ABD ve Japonya, ''Dev Düello''ya hazırlanıyor!

Yapay Zeka: Makinalarda Öğrenme, Kategorizasyon, Veri İşleme ve Evrimsel Robotik

Abone ol

2 Temmuz 2015'te, ABD merkezli "dev robot" üreticisi MegaBots, Japonya'daki Suidobashi Ağır Sanayii isimli firmaya geleceğe yön verecek bir teklifte bulundu: kendilerinin dev robotu ile, onlarınkini bir arenada çarpıştıracaklar!

MegaBots 4.5 metre yüksekliğinde, 5.4 ton ağırlığında, içerisine 2 insanın oturup kontrol edebileceği, saatte 200 kilometreyi aşan hızlarda boya topları fırlatabilen metal bir canavar. Öte yandan Japonya'nın Kuratas robotu 3.6 metre yüksekliğinde, 4 tonu aşan ve uzuvlarına entegre edilmiş ikili döner başlıklı tüfeklerden benzer hızlarda boya topları fırlatabilen bir makina... Bu hızdaki boya topları, metalden yapılmış makinaları bile parçalayabilmektedir. Dolayısıyla düello sırasında bol bol parçalanan uzuv, fırlayan devreler, vb. görmek muhtemel.

Amerika'nın teklifinde, şu sözlere yer veriliyor: "(...) Bu, Amerika'nın ilk tamamen işlevsel dev robotu. Ve biz Amerikalı olduğumuz için, robota gerçekten çok büyük silahlar ekledik. (...) Robotumuz Mark 2, Dünya'daki tek dev robot değil. (...) Suidobashi'nin Kuratas robotu var. Suidobashi... Sizin dev bir robotunuz var, bizim de dev bir robotumuz var. Ne olması gerektiğini biliyorsunuz. Sizi bir düelloya davet ediyoruz. İkimizin de robotları, savaşa hazırlanmak için değişimlere ihtiyaç duyuyor. Kendinizi hazırlayın ve savaş alanını seçin. 1 yıl içerisinde, savaşacağız!"

Japonya daha önceden bu tür teklifler almıştı; ancak hiçbirini kabul etmemişti. Şimdiye dek... Sadece 2 gün içerisinde cevap geldi. Düello, kabul edildi. Suidobashi firmasının kurucusu Kogoro Kurata, şunları söylüyor: "Bunu hiç beklemiyorduk. Oldukça ilginç, bunu söylemem gerek. Tepkim ne mi oldu? Hadi ama çocuklar, daha da havalı bir şeyler yapın. Sadece kocaman bir şey yapıp üzerine silahlar eklemek... Tam Süper Amerikan bir iş! Bir başka ülkenin bunu kazanmasına izin veremeyiz. Dev robotlar Japon kültürüdür! Evet, savaşacağız. Kesinlikle! Ama neye ihtiyacımız var biliyor musunuz? Yakın dövüşe! Eğer ki bunu kazanacaksak, onları ezip, parçalayıp, sonra da yere yapıştırmak istiyorum. Kabul ediyoruz!"

Hazırlayan: ÇMB (Evrim Ağacı)

Rusya'dan önemli hamle! Putin açıkladı! Dünya 'Bir kadın bir motor 10 ülke' Dünya ABD'de üniversite yakınlarında silahlı saldırı: 3 ölü Dünya Çipras'tan Avrupa'ya sert sözler Dünya