Ulusal Kanal'a destek büyüyor: Yayınlar desteklenmeli

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği alanlardan biri de basın yayın kuruluşları. Reklam adaletsizliği zorlukları büyütüyor. Ulusal Kanal bu süreçte hem yetkililere hem de izleyicilerine çağrıda bulunuyor. Emek cephesinden de Ulusal Kanal için dayanışma çağrıları yükseldi.

Abone ol

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Sektereri İlkay Akkaya, Ulusal Kanal'ın öncü bir yayıncılık faaliyeti yürüttüğünü belirtti. Akkaya sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu söylemekten gurur duyuyorum. Çünkü bu salgın Türkiye'ye geldiği ilk andan itibaren gazetecilerin can güvenliklerini ve sağlıklarını düşündü. Hemen evden çalışmaya geçti. Ana haber bültenini bile evden sunan bir kanal. Bu açıdan, ben sendikamız adına da televizyon yöneticilerinize teşekkür ediyorum. İkincisi de medyanın bu süreçte ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar gördük. Kamuoyuna yansıyan verilerle televizyon izlenme oranının ne kadar çok arttığını biliyoruz. Çünkü bilgiye en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Bu anlamda da Ulusal Kanal gerçekten sorumlu bir yayın çizgisi izliyor. Meslektaşlarımın doğru haberi ulaştırmak için canla başla çalıştıklarını biliyorum. Bu anlamda da özellikle izleyicilerinin destek vermesi gerekir.”

Televizyon kanallarında reklam adaletsizliği olduğuna dikkat çeken Akkaya şöyle devam etti: “Burada bir eşitlik yaratılması gerekiyor. Özellikle Ulusal Kanal gibi sorumlu yayın anlayışına sahip bir kanalın hak ettiği reklamları alması gerekiyor. Türksat ödemelerinin televizyonları ne kadar zorladığını biliyoruz. Hükümetin de bu konularda adım atması gerekiyor. Kamu spotlarının da kanallara bir gelir sağlayacağı açıktır. Hemen bu konuda da bir adım atılabilir. Son olarak medya sahipleri bu zor süreci lütfen gazeteciler üzerinden atlatmasınlar. Bu durum büyük bir işsizliğe neden olmasın. Medya olarak gazetecilere özellikle ihtiyacımız var. Biz sendika olarak bu sürecin takipçisiyiz.”

'FEDAKARLIK YAPMAZSAK ÜSTESİNDEN GELEMEYİZ'

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci: Şu anda görevi başında olan çalışanlar fedakarca ve özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu fedakarlığı yapamazsak bu sürecin üstesinden gelemeyiz. Gelsek de ağır bedeller öderiz. Bu nedenle salgın sürecinde emeği geçen herkese katkı vermek kıymetlidir.

'ÜZERİMİZE DÜŞEN KATKIYI SAĞLAYACAĞIZ'

TESUD Başkanı Namık Kemal Çalışkan: Ulusal Kanal'ın Türk medyası içerisindeki özel konumunun farkında olmalıyız. Doğru haber ve doğru bilgiye yönelik yayınları nedeniyle Ulusal Kanal'ı çok önemsiyoruz. Bu dayanışma kampanyasıyla birlikte de Ulusal Kanal'ın varlığını sürdürmek için üzerimize düşen katkıyı sağlayacağız.

'ULUSAL KANAL'I YAŞATMALIYIZ'

CKD Genel Başkanı Tülin Oygür: Doğrunun, emekçinin ve mazlumun kanalı olan Ulusal Kanal'ı yaşatmalıyız. Hepimiz el birliğiyle kanalımızın ihtiyacı olan desteği vereceğiz. Çünkü bizim kanalımız sahici insanın kanalıdır. Bütün halkımızı da ötelemeden Ulusal Kanal ile dayanışmaya davet ediyoruz. AYDINLIK

Dışişleri Bakanlığı'ndan Hafter'e tepki Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a mektup Gündem Doğu Perinçek yazdı: Majestenin ağıtçısı Gündem Türkiye'nin gönderdiği tıbbi yardımlar ABD'ye ulaştı Gündem