Can Gürkan tutuklandı

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasının ardından başlatılan soruşturmada, 8 kişi tutuklandı. Şirket sahibi Alp Gürkan'ın oğlu ve Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan da tutuklanan isimler arasında. Soruşturmanın dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermekten yürütülmesi ise tepki çekti.

Abone ol

Soma'daki facia ilişkin soruşturmada 8 kişi tutuklandı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan, Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan'ın oğlu Can Gürkan da tutuklanan isimler arasında.

Tutuklanan diğer isimler ise şöyle; şirketin Genel Müdürü Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik ve emniyet vardiya amiri Yasin Kurnaz ile Hilmi Kazık, Yalçın Erdoğan, Ertan Ersoy ve teknisyen Mehmet Ali Günay Çelik.

Soruşturmanın "dikkat ve özensizlikle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçlamasıyla yürütülmesi ise avukatların tepkisine neden oldu. Bu suçlamayla şüpheliler 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle yargılanacak, üst sınırdan ceza almaları halinde de 10 yıl cezaevinde kalacak.

Soruşturma konusu suçlama "ihmalle ölüme sebebiyet vermek" olarak ele alınsaydı, şüpheliler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanacaktı.

ulusalkanal.com.tr

Ölüm madeninin yeni görüntüleri çıktı Gündem Soma Holding'in diğer madeni felaket sinyali veriyor Gündem 'Maden hükümet tarafından sürekli denetleniyordu' Gündem Aileler çocuklarını geri istiyor Gündem