Kumpas aydınlanıyor

İzmir'de görülen "Askeri Casusluk" davasında tanıklar dinlenince, kumpası ortayan koyan ifadeler ortaya çıktı. Tanık Naci Yıldız, emniyetteki ifadesini polislerin yazdığını söyledi ve "gizli tanık olmamı istediler" dedi. Davanın tek dayanağı olan dijital verilerin bulunduğu aramaya katılan başkomiser Fatih Karakuş da "ben delilleri görmedim, tutanağı sonradan imzalattılar" dedi.

Abone ol

İzmir "Askeri Casusluk" davasında kumpası ortaya koyan yeni gelişmeler yaşandı. Tanık Naci Yıldız, "emniyet ifadesini cemaatçi polislerin yazdığını" açıkladı.

Mahkemede ifade veren Yıldız, emniyette verdiği ifadeyi kabul etmedi. "Emniyet ifademi Polis yazdı, ben imzalamak zorunda kaldım" dedi. Tanık Yıldız, polisin iş adamı Bilgin Özkaynak aleyhinde gizli tanık olmalası için teklif yaptıklarını belirtti.

Naci Yıldız, ilk iddianamede sanık iken 2'inci iddianamede hakkında takipsizlik kararı verildi. Emekli bir polis olan Yıldız, operasyondan kısa bir süreye kadar Bilgin Özkaynak'ın şirketinde çalışıyordu.

Duruşmada, davanın tek delili ile ilgili çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Delillerin bulunduğu öne sürülen aramaya katılan baş komiser Fatih Karakuş, dijitallerin bulunma anını görmediğini söyledi.

Tanık olarak ifade veren baş komiser Karakuş, "dijital delilleri görmedim, arama tutanağını sonradan imzaladım" dedi. Bilgin Özkaynak'a ait evde Sakarya Emniyeti'nden gelen polislerin bulumadığı dijital verilerin; bir kaç saat sonra İzmir'den giden polisler bulmuştu.

Pandora adı verilen dijital verileri bulan polis şefleri İzmir'de F-tipi polislere yönelik operasyonda gözaltına alınarak bir süre tutuklu kalmıştı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

Emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek, Ulusal Kanal’a konuştu Gündem 5 tutuklama talebi! Gündem Mahkeme kararını savunan yurttaşlara saldırdılar Gündem ABD ile füze anlaşması imzalandı Gündem