Afrin'de hayat normale dönüyor

Mehmetçik, Afrin’i terörden arındırdı, kentte hayat normale dönüyor. Çarşı pazar canlandı. Halk sokağa çıkmaya başladı. El Caviz köyünde de ilk ders zili çaldı. Çocuklar iki yılın ardından okulla buluşmanın mutluluğunu yaşadı

Abone ol

Mehmetçiğin elinin dokunduğu yer güzelleşiyor. Suriye’nin Afrin kentinde yaşam normale dönüyor.

Zeytin Dalı Harekatı ile Mehmetçik, bölgeyi teröristlerden arındırdı. Afrin merkezinde fırın, berber ve lokantalar, işyerleri açıldı. Halk da sokağa çıkmaya başladı.

Caddelerde hareketlilik arttı. Seyyar satıcıların da yer almaya başladığı sokaklarda çocuklar, top oynadı. Afrinliler, huzurla gezmenin tadını çıkardı.

İlçe merkezinde terör örgütünün izleri hala görülüyor ama etkisi artık yok. Daha önce özgürce sokağa çıkamayan Afrinliler, Mehmetçiğin ilçede bulunmasından oldukça memnun.

Kente bağlı El Caviz köyünde de çocuklar okula gidebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Terör örgütü PKK/YPG’nin baskısı ve okullara verdiği zarar nedeniyle çocuklar, eğitim öğretimden uzak kalmıştı. Mehmetçiğin teröristlerden arındırdığı bölgede artık çocukların da yüzü gülüyor.

Ülkemizin desteğiyle zarar gören okullar bir bir onarılıyor. 160 öğrenci kapasiteli bu okulda, sıva ve boylar yenilendi. Okula masa, sıra, tahta ve çocuk oyun alanı yapıldı. Öğrencilerin kırtasiye ve kıyafet ihtiyaçları giderildi.

Keçiören Belediyesince yapılan çalışmalar sayesinde okul, işte bu hale geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Tekin Başer, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Eğitim-öğretime verilen yaklaşık iki yıllık ara son buldu. Çocuklar okullarına kavuştu. Ders zilinin çaldığı bu ilk günde okul, balon ve Türk bayraklarıyla süslendi.

ulusal.com.tr

Yalova'da toprak kayması! Evler acilen boşaltılıyor Gündem Acun Ilıcalı hakkında ABD'de soruşturma iddiası Gündem Yaşar Okuyan bu görüntülere isyan etti, savcıları göreve çağırdı Gündem "Emir gelirse gözünüzün üstünde kaşınız var demem çeker vururum" Gündem