Dil eğitimi adı altında medrese eğitimi veriliyor

Okullarda Arapça dil eğitimi adı altında medrese eğitimi verildiği ortaya çıktı. İlkokul ve ortaokul müfredatına eklenen Arapça derslerde sosyal hayat şeriat hükümlerine göre öğretiliyor. Ders kitabında kullanılan görsellerde türbanlı bir kadın “Bak, bu müslüman” ifadesi ile çocuklara gösteriliyor. Ulusal Kanal’a konuşan Ulusal Eğitim Derneği Başkanı Nazım Mutlu velileri medrese eğitimine tepki göstermeye çağırdı

Abone ol

AKP’nin okullarda Arapça kılıflı şeriat eğitimi verdiği ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl ilkokul ve ortaokul müfredatına eklediği Arapça dil dersi kitapları dehşete düşürdü.

Sözde Arapça dil eğitimi verilen derslerde sosyal yaşam şeriat hükümlerine göre öğretiliyor.

İçeriğini Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün belirlediği ders kitaplarında, kadınlar ve kızlar yaşamın her alanında türbanla resmediliyor.

Dersin görsellerinde türbanlı bir kadın “Bak, Bu Müslümandır” yazısı ile çocuklara gösteriliyor. Kadınlar sosyal yaşamdaki konumu evi ve çocukları ile sınırlandırılıyor.

Zamir çekimleri bile “Ben Müslümanım, sen Müslümansın, o Müslüman” örneğiyle anlatılıyor.

Ulusal Eğitim Derneği Başkanı Nazım Mutlu Arapça derslerinin hedefine dikkat çekti, “Amaç dil eğitimi vermek değil” diye konuştu.

Nazım velilere de tepki göstermeleri için çağrıda bulundu.

ulusalkanal.com.tr

Amiral Soner Polat'tan önemli uyarılar Gündem Giovanni Scognamillo hayatını kaybetti Gündem Kılıçdaroğlu'ndan 'Ankara' açıklaması Gündem Proje Okulu mağdurlarına TLB'den çağrı Gündem