Kanlı bir saldırıyla ilgli yeni bir iddia gündeme geldi

Dünya Paris'teki kanlı saldırıları konuşurken, istihbarat paylaşımı ile ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. Türkiye'nin yakaladığı 12 Fransız 3 İspanyol IŞİD militanının ülekelerine teslim edilmelerine rağmen hiç bir işlem yapılmadığı belirtiliyor.

Abone ol

Türkiye’de güvenlik birimleri yakaladıkları IŞİD militanlarını ülkelerine teslim etti ancak hiç bir işlem yapılmadı.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Yenişafak gazetesi bu iddiayı gündeme getirdi. Gazetede yer alan habere göre, 2014 yılında 12’si Fransız 3’ü İspanyol 15 üst düzey IŞİD militanının Türkiye’ye geldiğini tespit eden güvenlik güçleri harekete geçti. Farklı zamanlarda düzenlenen operasyonlarda militanlar yakalandı.

İstihbarat birimlerinin militanları ülkelerine teslim etmelerine rağmen haklarında hiçbir işlem yapılmadığı iddia edildi.

Öte yandan Paris'teki Market baskınında adı geçen ve saldırgan Amedy Coulibly'nin sevgilisi olduğu belirtilen Hayat Boumeddiene ile ilgili yeni bir bilgi basına yansıdı. Hayat Boumeddiene'nin kaldığı otele Türk istihbaratı tarafından baskın yapıldığı ancak bulunamadığı iddia edildi. Fransız isitihbaratının Türkiye'ye yeterli bilgiyi vermediği de iddialar arasında.

ulusalkanal.com.tr

Obama, Paris'e niye gitmedi? Dünya Beşar Esad, Paris'teki saldırılarla ilgili konuştu Dünya Netanyahu'dan yanıt: Utanç verici Dünya ABD Kongresi’ne saldırı girişimi Dünya