Erdoğan: O 2 polis yakalandı

Bursa'da konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ofisine dinleme cihazı yerleştiren 2 polisin yakalandığını açıkladı. Erdoğan, aranan polislerin Romanya'da yakalandığını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu açıklamayı Bursa'da yaptı. Ticaret ve Sanayi Odası'nın gecesinde konuşan Erdoğan, Başabakanlık döneminde ofisine böcek yerşetiren polislerden 2'sinin yakalandığını açıkladı.

Böcek Davası'nda yargılanan 13 kişiden 5'i firariydi. 2 kişinin Romanya'da yakalanması ile firari sayısı 3'e düştü.

Yakalanan firarilerin dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar ile suç tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru İlker Usta olduğu öğrenildi.

Bu iki isim 73 sayfalık böcek iddianamesindeki kritik isimlerden. Zavar ve Usta’nın da aralarında olduğu ekibin Resmi Konut’a, 25 Kasım 2011’de ise Keçiören’deki ikametgaha arama-tarama faaliyeti adı altında gerçekleştirdiği çalışmalar esnasında dinleme cihazı yerleştirildiği belirtilmişti.

Erdoğan bu açıklamalarının üstüne ailesi üzerinden tehdit edildiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'da Erdoğan'ın Başbakanlık döneminde başbakanlık ofisine böcek yerleştirilmesi ile ilgili konuştu. Davutoğlu, iki eski polisin iadesi için "gerekli adımlar atıldı" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Bank Asya'nın ABD’ye 2.5 milyar dolar kaçırdığı tespit edildi! Gündem AYM seçimi neden ertelendi? Haşim Kılıç cevapladı Gündem Askeri üs bölgelerine taciz ateşi açıldı! Gündem İşçi Partisi, Olağanüstü Genel Kurultay'a gidiyor Gündem