Sofulu'dan yine kötü kokular geliyor!

Adana'nın merkez Sarıçam ilçesindeki Sofulu çöplüğü, bölgede yaşayan yurttaşların tepkisine neden oldu. 2008 yılında katı atık deposu olarak kullanılan alan yeniden kokmaya ve bölgede yaşayanları rahatsız etmeye başladı. İlçe halkı evlerinde rahat yaşayamamaktan yakındı.

Abone ol

Adana'nın Merkez Sarıçam İlçesi'nde Memur-Sen TOKİ konutlarında oturan yurttaşlar evlerinde duramaz oldu. Çünkü çevrede dayanılmaz bir koku var.

Islah edilen Sofulu çöplüğü 2008'den bu yana katı atık deposu olarak kullanılıyor. Ancak, bölgeye yeniden çöpler atılmaya başlanınca, yeniden kokmaya başladı.

Tehlikenin boyutları oldukça ciddi. Çöplük alanının zemini geçirgen. Çöp olarak atılan maddelerin yer altı sularına karıştığı iddia ediliyor.

Çevre kirliliğine karşı dernekler eylem düzenledi. Çevre ve Tüketici Koruma Derneği Başkanı Dr. Sadun Bölükbaşı tehlikeye dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

“Mehmetçik için yurttaşlık eğitimi” Gündem TÜBİTAK şaşırtmadı! Gündem AKP'de iki istifa birden! Gündem UEFA 2 Türk takımını Avrupa kupalarından men etti! Gündem