TSK açıkladı: 25 terörist öldürüldü

Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lılar Nezirkına Üs Bölgesi’ne saldırdı. Askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Şırnak, Mardin ve Hakkari'de 25 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Abone ol

PKK'lılar Şırnak'ın Uludere ilçesindeki üs bölgesine saldırdı, kısa süreli çatışma çıktı.

Andaç Köyü yakınlarında yeni açılan Nezirkına Üs Bölgesi’ne saat 11.00 sıralarında PKK’lılar tarafından doçka ve roketatarlı saldırı düzenlendi.

Silah sesleri üzerine üs bölgesinde görev yapan askerlerin anında karşılık verdi, çatışma çıktı. Küse süreli yaşanan çatışmanın ardından kaçan PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla hava destekli operasyon başlatıldı.

Operasyonların sürdüğü Şırnak Merkezde ise 9 PKK'lı öldürüldü. İmha edilen EYP sayısı 222'e çıktı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 13 PKK'lı etkisiz hale getirildi, toplam sayısı 95'e ulaştı. 16 EYP de imha edildi

Kar kış demeden operasyonların sürdüğü Hakkâri Yüksekova’da 3 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Aramalar sırasında PKK'nın ilçeye verdiği zarar bir kez daha ortaya çıktı. Teröristler vatandaşın evlerine dev tüneller kazıldı.

Binaların altında gizli bölmeler tespit edildi. Tünellerin hemen girişinde amonyum nitrat çuvallarıyla güçlendirilmiş EYP'ler infilak ettirildiği takdirde binayı tamamen yıkacak güçte.

Araç geçiş esnasında patlatmak üzere hazırlanmış basma tipi EYP düzeneği de bulundu. Bazı binalarda ise kaçış için teröristler tarafından oluşturulan geçitler ortaya çıkarıldı.

ulusalkanal.com.tr

Hakkari'de operasyonlar sürüyor Gündem Bernie Sanders, üç eyalette ön seçimleri kazandı Gündem Avrupa Birliği Bakanı Bozkır tarih verdi Gündem Nusaybin'de 1 polis ve 1 asker şehit Gündem