İşçiler bayrama direniş çadırında giriyor

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şirketinde çalışan 21 güvenlikçi 1 Mayıs 2015 günü hiçbir gerekçe öne sürülmeden sadece telefon ile işten çıkartıldı. İşçilere Lüleburgaz Taşeron İşçileri Derneği sahip çıktı. 13 işçi tarafından, derneğin avukatları aracılığı ile işe iade davaları açıldı. Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı bulunan TPAO işyerinin önüne direniş çadırı kuran işçiler bir haftadır direniyor. Lüleburgaz Kongre Meydanında basın açıklaması yapan işçiler sonra TPAO’nun önündeki direniş çadırına giderek burada iftar için yeryüzü sofrası kurdu.

Abone ol

Basın açıklamasını işçiler adına TPAO’dan işten çıkartılan Uluç Galazoğlu yaptı. Galazoğlu haksız yere işten çıkartıldıklarını söyleyerek şunları belirtti: “Haksız yere işten çıkartılmamıza karşı ders verebilecek nitelikte bir direniş sürdürdüğümüz gözükmektedir. Halkımız bizi bağrına basmıştır. Her gün Lüleburgaz halkı bize destek için çadırımıza geliyor. Ne bekliyorlardı çokça taşeron işçisi gibi boynumuzu büküm oturmamızı mı yanıldılar. Biz 21 taşeron işçisi boynumuzu bükmedik. Direniyoruz”.

21 kişi işten çıkartıldı

İşçilere sahip çıkan Lüleburgaz Taşeron işçileri Dernek Başkanı Özdeniz Özkapı, şunları söyledi: “Burada haksız yere işten çıkartılan taşeron işçi arkadaşlar var. Bir telefonla işten çıkartıldı. Hiçbir gerekçe hiçbir yazılı evrak verilmeksizin işten atıldılar. Derneğimize geldiler. Bizlerde bütün gücümüzle arkadaşlara destek vereceğimizi söyledik. Şimdi bir haftadır çadır kurduk ve direniyoruz. Avukatlarımız işçi arkadaşlara yardımcı oluyor”

Bayrama çadırda giriyorlar

İşçilerden Ali Erşan bayrama buruk girdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Ramazan bayramına giriyoruz. Biz direniş çadırındayız. İşsiziz. Millet çocuklarına bayramlık alıyor. Biz çocuklarımızın eve girerken yüzlerine bakamıyoruz. Onlara bir şey alamadığımız için. Bizler ama şunu biliyoruz. Bizim haklı davamız için biz buradayız. Sonuna kadar da direneceğiz”.

İftar saati işçiler yeryüzü sofrasında domates, karpuz yiyerek iftarlarını açtı.

Haber: İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr

Madencilerin yevmiye eyleminde çocuğu olan bir işçi olaya bakın nasıl isyan etti Ekonomi TESK Genel Başkanı İran'a uygulanan ambargonun kalkmasını değerlendirdi Ekonomi IMF’den kurtarma paketi eleştirisi Ekonomi İki dev santral satışa çıkarıldı Ekonomi