Sunroof faciasında sürücü serbest kaldı

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak takla atan otomobilde, Sunroof'a başı sıkışan 36 yaşındaki Sevilay Özkıyıcı'nın öldüğü kazada yaralanan ve tedavisinin ardından adliyeye sevk edilen sürücü Nizamettin Çetin, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Abone ol

Kaza, Atatürk Caddesi Cumhuriyet Meydanı yakınında geçen perşembe günü saat 01.30 sıralarında meydana geldi. Atatürk Caddesi'nden Konak yönüne yönetimindeki 45 TS 813 plakalı otomobil ile giden Nizamettin Çetin, yağmur nedeniyle kayganlaşan ve parke taşı döşeli olan yolda, direksiyon kontrolünü yitirdi. Hız nedeniyle savrulan otomobil yol kenarındaki demir bariyerlere çarptıktan sonra takla attı. Kazada otomobil sürücüsü müteahhit Nizamettin Çetin ile yanında bulanan Sevilay Özkıyıcı ağır yaralandı. Özkıyıcı'nın başı otomobilin tavanında bulunan Sunroof'a sıkıştı. Kazayı görenler durumu sağlık, AKS 110 ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen AKS 110 ekipleri Özkıyıcı'yı sıkıştığı yerden çıkardı. Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahale ardından otomobil sürücüsü Çetin, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, ağır yaralı olan Özkıyıcı ise Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Özkıyıcı yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

KANSERİ YENMİŞTİ

Eşinden boşandıktan sonra 3 çocuğuyla Kemalpaşa İlçesi'nin Bağyurdu Mahallesi'ndeki ailesinin yanına dönen Sevilay Özkıyıcı'nın, rahim kanseri olduğu, tedavi ve ameliyatların ardından 2 ay önce hastalığı yendiğini ortaya çıktı. Büyük sevinç yaşayan Sevilay Özkıyıcı'nın, kazanın yaşandığı gün de doktor kontrolüne gideceğinden bir gün önce İzmir'de oturan kız arkadaşının yanına geldiği, gece, eğlenmek için arkadaşlarıyla dışarıya çıktığı öğrenildi. İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'nda yapılan otopsinin ardından Özkıyıcı, Kemalpaşa Bağyurdu'nda toprağa verildi.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Hastanedeki tedavi ardından taburcu olan otomobil sürücüsü Nizamettin Çetin ise işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Çetin, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öteyandan, kazada hayatını kaybeden Özkıyıcı'nın emniyet kemerinin bağlı olup olmadığı da tartışıldı. Sürücü Çetin, ifadesinde yaşadığı şokla o anı hatırlamadığını söyledi. Kazaya ilk müdahaleyi yapan trafik ekiplerinin de kurtarma telaşıyla bu duruma kayda almadığı anlaşıldı. Yetkililer bu durumun, eğer dava açılırsa bilirkişi tarafından tespiT edilmesinin bekleneceğini belirtti. DHA

18 Şubat'ta bu ilçelere elektrik verilemeyecek Yurt Ticari taksi park halindeki araca çarptı: 1 yaralı Yurt Kurtarılmamak için 4 saat direndi! Yurt Kamyon sürücüsü feci şekilde can verdi Yurt