Enver Altaylı gözaltına alındı

CIA-FETÖ bağlantısını gün yüzüne çıkarabilecek önemde bir operasyon yapıldı, FETÖ’ye yardım etmek suçundan eski MİT mensubu Enver Altaylı gözaltına alındı. CIA’nın Türk ajanı Ruzi Nazar’la çok sayıda operasyona katıldığı bilinen Altaylı’nın FETÖ’ye aktif destek verdiği belirtildi. Altaylı, Antalya’dan alınıp Ankara’ya getirildi.

Abone ol

FETÖ operasyonları Milli İstihbarat Teşkilatı’na sıçradı. Eski MİT mensubu Enver Altaylı gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde Ankara merkezli FETÖ operasyon başlatıldı. Operasyonda çok dikkat çeken bir isim de vardı. Eski MİT mensubu Enver Altaylı yaşadığı Antalya’da gözaltına alındı.

Altaylı’nın daha sonra Ankara Terörle Mücadele Şube’ye götürüldüğü öğrenildi.

Sözcü gazetesinden Asuman Aranca’nın haberine göre, 1968’de MİT'te çalışmaya başlayan Altaylı’nın Fetullah Gülen’e yakın bazı isimlerle bağlantısı olduğu öne sürülüyor.

Gözaltı gerekçesinde; bazı FETÖ mensubu eski savcıların kaçırılmasında rol alma ve yabancı istihbarat örgütleriyle bağlantı suçlamasının yattığı iddia ediliyor.

73 yaşındaki Altaylı, Bursa Işıklar Askeri Lisesi’nde okumuş, 1960'da Talat Aydemir'in darbe girişimine katıldığı için tutuklanmıştı.

1990’lı yılların başında Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından Orta Asya cumhuriyetlerinin yapılandırılmasında etkin rol oynayan Altaylı, bir dönem de MHP’de yöneticilik yapmıştı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne CIA ajanı olarak çalışan Özbek Türkü Ruzi Nazar'la yakın dostluğu olan Enver Altaylı, Nazar’la birlikte çok sayıda eyleme imza atmıştı.

Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, FETÖ’nün iki numarası olarak bilinen Mustafa Özcan ile Altaylı’nın suikast sonucu öldürülen Necip Hablemitoğlu ile görüşmek için kendilerinden aracılık yapmasını istediklerini anlamıştı.

ulusal.com.tr

Başbakan Yıldırım: Türkiye 15 yılda destan yazdı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zekai Aksakallı açıklaması Gündem İçişleri Bakanlığı: 27 terörist etkisiz hale getirildi Gündem İnternet üzerinden kurbanlık alırken dikkat! 'Kurban olmayın...' Gündem