2 mevsim bir arada

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava özellikle Doğu'da etkisini gösterdi. Akdeniz kıyılarında ise durum bunu tam tersi. Yazdan kalma günler yaşanıyor. Peki ya önümüzdeki hafta hava nasıl olacak?

Abone ol

Olumsuz hava koşulları yurdun doğusunu etkisi altına aldı. Hakkari'de gece başlayan kar yağışı nedeniyle şehir merkezi beyaza büründü. 11 köy ve 31 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

Kar kalınlığı şehir merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 40 santimetreyi aştı. İl özel idaresi ekipleri kapalı yolları açmak için çalışmalara başladı.

Türkiye'nin birçok bölgesinde kış mevsimi etkisini sürdürürken, Antalya’da yazdan kalma günler yaşanıyor. Sıcak havayı fırsat bilenler denize girerek güzel havanın tadını çıkardı.

Turizmin başkenti Antalya’da, 3 günlük yağmurlu ve kapalı hava yerini güneşli ve sıcak havaya bıraktı. Yakıcı güneşi gören yurttaşlar sahile akın etti. Bazıları yürümeyi, bazıları kitap okumayı, bazıları ise güneşli havada kahvaltı yapmayı tercih etti.

Hava sıcaklığının 20 dereceyi bulduğu kentte, yerli ve yabancı turistler kendilerini Akdeniz’in sularına bıraktı.

Hafta başından itibaren sıcaklığın iç bölgeler ve batıda tekrar hissedilir derecede artacağı tahmin ediliyor. Hafta boyunca mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredeceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Tünelde zincirleme kaza Yurt Van'da hayranlık uyandıran manzara Yurt "İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı" Yurt Susuzluk köye hastalık getirdi Yurt