İşgaldeki fabrika kapanıyor

44 gündür işçilerin eylemine sahne olan Greif Fabrikası kapanma sürecine girdi. İstanbul'da kurulu çuval fabrikası, taşeronlaşmanın kaldırılması amacıyla 44 gündür çalışanlarının işgali altındaydı.

Abone ol

İstanbul'da kurulu bulunan Greif Çuval Fabrikası işçilerine kötü haber var.

GREIF işvereni, çalışanların 44 gündür işgal ettiği Hadımköy'deki fabrikayı kapatma kararı aldı, 130 işçisini de işten çıkardı.

Süreç işçi ve işveren arasındaki toplu sözleşme ile başladı. Yaklaşık 500 işçi, ücret zammı ve taşeronlaşmanın kaldırılmasını istedi, talepleri karşılanmayınca 11 Şubat'ta fabrikayı işgal etti. 44 gündür fabrikadaki üretimi durduran işçiler İstanbul'un bir çok farklı noktasında eylemlere imza attı.

Greif işvereni, eylemler üzerine fabrikayı kapatma kararı aldı. Devreye DİSK yöneticileri girdi. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, işveren temsilcileri ile görüştüklerini söyledi. DİSK, işverenden, fabrikayı kapatma kararını yeniden değerlendirmesini istedi. Greif işvereninin nihai kararı ise bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

Hakan Plastik'e sendika girecek Ekonomi İstanbul'un Kralı yükseliyor Ekonomi Birlik olup mücadelemizi sürdüreceğiz! Ekonomi İzmir'de emek mücadelesi Ekonomi